Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag: “Nem hittem a szememnek…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az MLS 2022-es idényében nagyszerűen teljesítő magyar játékost nem jelölték az év játékosa díjra…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az MLS vezetése nem jelölte a Landon Donovan MVP-díjra a Philadelphia Union színeiben nagyszerű szezont futó magyar válogatott középpályás Gazdag Dánielt, akinek 22 góljánál többet a jelöltek közül egyedül az alapszakasz gólkirálya, Hany Mukhtar jegyzett, 23-at.

“Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy nem vagyok benne az első ötben Hihetetlenül csalódott voltam. Nyilván nem az egyéni díjak a legfontosabbak a fociban, de motivációként folyamatosan ott lebegett a szemem előtt a szezon folyamán, hogy benne legyek majd a legjobb háromban. És a játékom valamint a statisztikám alapján benne is vagyok, de számomra érthetetlen okból elvették tőlem ezt az elismerést. Pedig nagy dolog lett volna, ha elmondhatom magamról, hogy a döntősök közé kerültem az MVP-szavazáson” – mondta a Jenkifoci részére.

“Az nagyon jól esett, hogy a csapattársam és a szakmai stáb tagjai is támogattak utána és mindannyian elmondták, hogy számukra is teljesen érthetetlen és elfogadhatatlan, ami történt. Sokat jelentett az is, hogy Sallói Dani is rögtön megkeresett azután, hogy kirakták a neveket. Biztos vagyok benne, hogy mások is meglepődtek, hiszen a héten Jillian Sakovitsék podcastjében, a Call Upban a fő esélyes, Hany Mukhar is úgy nyilatkozott, hogy engem és Sebastian Driussit tart a legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban. De hát történt ami történt… Nem lehet más célom a rájátszásban, minthogy bebizonyítsam a voksolóknak, mekkorát tévedtek” – tette hozzá Gazdag.

A döntősök:

Cristian Arango (LAFC, támadó): 34 meccs, 16 gól, 5 gólpassz
Andre Blake (Philadelphia, kapus): 34 meccs, 15 kapott gól nélküli meccs
Sebastian Driussi (Austin, támadó): 34 meccs, 22 gól, 7 gólpassz
Javier „Chicharito” Hernández (LA Galaxy, támadó): 32 meccs, 18 gól, 2 gólpassz
Hany Mukhtar (Nashville, középpályás): 33 meccs, 23 gól, 11 gólpassz