Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia: a Kolozsvár hátrányból fordítva győzte le a Sepsit

A román labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 14. fordulójában rendezték a Kolozsvár és a Sepsiszentgyörgy közti mérkőzést, ami a magyar szurkolókat is megmozgatja picit.


A hazaiak várták jobb helyről az összecsapást, ugyanis a dobogó harmadik fokát foglalták el 22 pontot gyűjtve, az éllovas Farulhoz képest 11 pont hátránnyal, míg a második Rapid Bukaresttől 6 ponttal lemaradva, de mindkét együttestől három mérkőzéssel kevesebbet játszottak a kolozsváriak, ha ezt is beleszámítjuk. A Sepsi csak a hatodik a bajnokságban 19 egységet gyűjtve, ők csak egy találkozóval játszottak kevesebbet a többiektől, ami a mostani mérkőzése a vendégeknek.

A találkozót sokkal jobban kezdték a hazaiak és több lehetőséget is kidolgoztak, de a kapu előterében pontatlanok voltak. Ez a 27. percben bosszulta meg magát, ugyanis a Sepsi megszerezte a vezetést, Aganovic passzából Ciobotariu tudott eredményes lenni (0-1). A vendég öröm azonban nem tarthatott sokáig, mert 6 minutummal később egyenlíteni tud a Kolozsvár, Malele átadásából a brazil védő, Yuri Matias tudott egyenlíteni (1-1). Ezt követően végig a hazaiak irányították a mérkőzést, viszont a befejezésekbe folyamatosan hiba csúszott egészen a 84. percig, amikor a horvát középpályásnak, Karlo Muharnak sikerül betalálnia és eldönti a három pont sorsát (2-1).

A Kolozsvár így tapad a Farulra és a Rapid Bukarestre, míg a Sepsi nagyon leszakadóban van, hiába nyerték meg korábbi három találkozójukat is.

Kolozsvár – Sepsiszentgyörgy 2-1 (1-1)
Helyszín: Dr. Constantin Rădulescu Stadion (Kolozsvár), Játékvezető: Kovács István
Gólszerzők: Yuri Matias (33′), K. Muhar (84′) ill. D. Ciobotariu (27′)

A román bajnokság 14. fordulójának eredményei:
Péntek:
Arges – Voluntari 0-0
Hermannstadt – Rapid Bukarest 0-2

Szombat:
Botosani – U Craiova 1-0
Farul Constanta – Universitatea Cluj 2-0
Univ Craiova – Petrolul 2-1

Vasárnap:
Chindia Targoviste – Mioveni 1-0
FCSB – Arad 2-1

Hétfő:
Kolozsvár – Sepsiszentgyörgy 2-1

A bajnokság jelenlegi állása:



Az állást biztosítja a Sofascore