Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán botlott az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) hétközi fordulót rendeztek, kedden késő este pedig pályára lépett a Bilbao és az Atlético is.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Az egyelőre a kiesés elől menekülő Getafe és az európai kupasorozatért küzdő Athletic Bilbao igazán izgalmas és fordulatos mérkőzést játszottak. Az első játékrészben a hazaiak domináltak jobban, míg a másodikban a vendégek. A bilbaóiak kétszer is vezetést szereztek a találkozón, azonban mind a két alkalommal feltudott állni a kis madridi csapat és egyenlíteni tudott.

A vezetést már a 2. percben megszerezte a Bilbao, a találatot Inaki Williams jegyezte, aki a nyáron a PSG-től visszatérő Ander Herrarától kapta a gólpasszt (0-1). A Getafe már a 27. minutumban egyenlíteni tudott, Unal passzából Carles Alena tudott eredményes lenni (1-1). A félidőre így 1-1-es döntetlennel mehettek a csapatok.

A vendégek újra megtudták szerezni a vezetést a második félidőben, ezúttal Raúl Garcia juttatta előnyhöz csapatát a 62. percben (1-2). A madridiaknak viszont ismét volt válasza a találatra, és ismét egy Barcelona nevelés tudta bevenni a bilbaóiak kapuját, most Munir El Haddadi volt eredményes (2-2), aki az első gól szerzőjétől Carles Alenától kapta a gólpasszt. Ennek következtében mindkét csapatnak meg kellett elégednie 1-1 ponttal, amelynek kifejezetten egyikük sem örül jelen helyzetükben.

Getafe – Athletic Bilbao 2-2 (1-1)
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez (Getafe), Játékvezető: Munuera Montero
Gólszerzők: Alena (27′) ill. I. Williams (2′), R. Garcia (62′)

A mérkőzés videós összefoglalója:


Az Atlético Madrid hozta a szokásosat, azaz a kevés gólos mérkőzést. Ezúttal sem estek túlzásba, ha támadásról volt szó, hiába a sokkal gyengébb kerettel rendelkező Rayo Vallecano volt az ellenfél. A kisebbik madridi csapat próbálkozott serényen, de a Simeone vezette együttesről tudjuk, hogy szilárd a védekezése és abból építenek kontrákra akárcsak ezúttal is.

A mérkőzés eleje eseménytelen volt és egészen a 20. percig kellett várni az első valamire való lehetőségre, akkor De Paul szerzett labdát a támadó harmadban, ami pont Antoine Griezmann elé pattant, ő pedig azonnal a kapu elé tekert, ahol Álvaro Morata teljesen üresen állt, a spanyol csatár pedig higgadtan belsőzte a kapuba a labdát (1-0). A gólon kívül akadtak még voltak apróbb lehetőségek a mérkőzésen, de vagy pontatlanok voltak a befejezések vagy a kapusok résen voltak.

Azonban a Matracosok ahelyett, hogy rámentek volna a második találatra a védekezésre fókuszáltak, ami meg is bosszulta magát, ugyanis a hosszabbításban egy teljesen jogosan megítélt büntetőt az Atlético korábbi kiválósága, Radamel Falcao értékesíteni tudott (1-1). A Matracosok így nem tudták befogni pontban a második Barcelonát, és ha a Betis vagy a Sociedad nyer holnap, akkor még a dobogóról is lecsúznak, míg a Rayo 12 egységet gyűjtve jelenleg a 10. a tabellán.

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 1-1 (1-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano Stadion (Madrid), Játékvezető: J. I. Villanueva
Gólszerző: Morata (20′) ill. Falcao (90+2′ – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója:


A spanyol bajnokság 10. fordulójának teljes menetrendje:
Kedd:
Sevilla – Valencia 1-1
Getafe – Athletic Bilbao 2-2
Atlético Madrid – Rayo Vallecano 1-1

Szerda:
19:00 Cádiz – Betis (Tv: Spíler 2)
19:00 Valladolid – Celta Vigo (Tv: Spíler 1)
20:00 Real Sociedad – Mallorca
21:00 Elche – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Almería – Girona (Tv: Spíler 2)
20:00 Osasuna – Espanyol
21:00 Barcelona – Villarreal (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:



Az állást biztosítja a Sofascore