Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovák kupa: másodosztályú csapattal szemben esett ki a DAC

A szlovák kupa (Slovnaft Cup) 2022-2023-as kiírásában a legjobb 16 közé jutásért a felvidéki FC DAC 1904 együttese a másodosztályú Homonna otthonába látogatott a kedd délutáni órákban…

 

Az FC DAC 1904 csapatának kellemetlen meglepetésben volt része, ugyanis a korai vezetés ellenére a másodosztályú Homonna fordítani tudott és 2-1 arányban a győzelmet is kiharcolta, így Adrián Gula együttese búcsúzott a sorozattól. A tartalékos felállásban szereplő dunaszerdahelyiek fölényben futballoztak és az első félóra végéhez közeledve a közelmúltban igazolt középpályás, Lukas Leginus találatával a vezetést is sikerült megszerezni. A szünet után a DAC belealudt a mérkőzésbe, miközben a lelkesen futballozó hazaiak egyre motiváltabbá váltak, és egy óra játék után kiegyenlítettek, majd újabb negyedórával később a vezetést érő találatot is megszerezték, mellyel továbbjutottak. A szerdahelyiek számára így a vártnál jóval korábban ért véget a kupaszereplés.

A DAC soraiban három magyar játékos kezdett: a csapatkapitány Kalmár Zsolt és a kapus Veszelinov Dániel végig a pályán töltötte a mérkőzést, míg Balogh Norbertet a szünetben lecserélték.

Homonna (II) – FC DAC 1904 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Diame (60.), Jurcisin (77.), ill. Leginus (27.)