Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valverde megint betalált, a Real a hajrában gyűrte le a Sevillát – videóval

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a spanyol élvonalbeli bajnokságban a címvédő Real Madrid: a fővárosiak ezúttal a Sevilla ellen gyűjtötték be a három pontot (3–1) hazai pályán.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Királyi Gárda meglepetéssel készült a mai meccset sérülés miatt kihagyó Karim Benzemának, ugyanis a francia sztárcsatár Luka Modric és Zinédine Zidane kíséretében átvette az Aranylabdát a Santiago Bernabéuban. Ami az összecsapást illeti, a hazaiak a lehető legjobban kezdte, hiszen már az 5. percben vezetéshez jutottak Modric révén, aki Vinícius Júnior nagyszerű előkészítéséből volt eredményes. Az első játékrész nem hozott túl sok izgalmat, a találattal együtt egy-egy pontos lövést láthattunk mindkét oldalon.

A második játékrészben már felpörögtek az események: egyrészt a vendégek viszonylag korán egyenlítettek Érik Lamelának köszönhetően, másrészt Carlo Ancelotti csapata magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A habfehérek dominanciája a 79. percben csúcsosodott ki, amikor a csereként beálló Lucas Vázquez tanári kontra végén ismét vezetéshez juttatta a madridiakat. Néhány pillanattal később érkezett a már-már menetrendszerű Fede Valverde-gól is, az uruguayi távolról akasztott egy bombát, ami ki is alakította a 3–1-es végeredményt.

A Real az újabb sikerének köszönhetően hatpontos előnnyel rendelkezik a La Liga tabellájának élén a második FC Barcelonához képest –, igaz, az ősi rivális mérkőzése még hátra van a fordulóból. A Sevilla már az 5. vereségét szenvedte el az idényben, amivel visszacsúsztak a 14. helyre a táblázaton.

Spanyolország, La Liga, 11. forduló
Real Madrid CF – Sevilla FC 3–1 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu Stadion; Játékvezető: Alejandro Hernández
Gólszerzők: Modric (5.), Lucas Vázquez (79.), Valverde (81.), ill. Lamela (54.)
Sárga lap: Tchouaméni (37.), ill. Jordan (28.), Montiel (32.), Gudelj (66.), Papu Gómez (90+5.)

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez 77.), Militao, Alaba (Nacho 86.), Mendy (Rüdiger 77.) – Modric (Asensio 77.), Tchouaméni (Camavinga 65.), Kroos – Valverde, Rodrygo, Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Sevilla: Bono – Montiel, Gudelj, Marcao, Telles – Jordan, Rakitic (Mir 76.), Torres (Papu Gómez 69.) – Navas (Carmona 67.), Isco (Delaney 76.), Lamela. Vezetőedző: Jorge Sampaoli.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Rayo Vallecano 5–1 Cádiz
Real Valladolid 1–0 Real Sociedad
Valencia 1–2 Mallorca

Vasárnap
14:00 Espanyol – Elche (Spíler 2)
16:15 Real Betis – Atlético Madrid (Spíler 2)
18:30 Girona – Osasuna
18:30 Villarreal – Almería (Spíler 2)
21:00 Barcelona – Athletic Club (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Celta Vigo – Getafe (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore