Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: őrült véghajrá után osztozkodott a pontokon a Chelsea és a Manchester United! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 13. fordulójának szombati játéknapját a Chelsea és a Manchester United rangadója zárta.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Igen jól teljesített eddig a bajnoki rangadókon a Manchester United, amely a városi rivális City elleni súlyos vereség kivételével legyőzte már a Liverpoolt, az Arsenalt és a Tottenhamet is. A top6-os csapatok közül ezúttal a Chelseavel csaptak össze a „Vörös Ördögök”, ahol az első félidőben a vártnál nagyobb fölényben futballoztak ten Hag tanítványai. A United alaposan megnehezítette a Chelsea labdakihozatalait és többször is eljutottak veszélyes lövésekig a játékrész során. Az első veszélyesebb lövést Luke Shaw eresztette meg a 9. percben, de a védő kísérlete kevéssel elsuhant Kepa kapuja mellett. A következő lehetőséget Antony 20 méterről leadott lövése jelentette, ám a spanyol hálóőr ezt szögletre tudta ütni. A félidő második felében Rashford eresztett meg két ígéretes lövést, de Kepa mindkétszer a helyén volt és bravúrral hárítani tudott. Közvetlenül a nagyszünet előtt még Antony került ziccerbe, de a brazil támadó lövése centikkel elsuhant a kapufa mellett, így 0:0-s döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. A mezőnyben inkább a Chelsea vette át az irányítást, de nem igazán tudtak mit kezdeni a manchesteriek védekezésével, míg a Unitednek már nem futotta az erejéből gyors ellentámadásokra, így a két csapat játéka teljesen kioltotta egymást. Az első veszélyes lehetőségre egészen a 73. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Chalobah fejese csattant a keresztlécen. A 85. minutumban aztán egy szögletnél McTominayt látta szabálytalannak a játékvezető Brojával szemben, így büntetőhöz jutott a Chelsea! Az ítéletet Jorginho magabiztosan hajtotta végre, 1-0! A véghajrában nagy erőket mozgosított a Manchester United az egyenlítés érdekében, és sikerrel is járt a törekvésük! A 94. percben ugyanis Casemiro fejese Kepa érintése után a kapufáról pattant a kapuba, éppen áthaladva a gólvonalon, 1-1! Ezt követően már nem alakult ki újabb esemény, így a két csapat sorozatban ötödször játszott döntetlent a bajnokságban.

Chelsea – Manchester United 1-1 (0-0)
Helyszín:
Stamford Bridge Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:
Jorginho (87. – büntető) ill. Casemiro (90+4.)
Sárga lapok: Jorginho (90+2.) ill. Antony (32.), Fred (86.), Shaw (90.)
Kiállítás: -ill.-

Chelsea: Kepa – Cucurella (Kovacic 36.), Silva, Chalobah – Chilwell, Jorginho, Loftus-Cheek (Chukwuemeka 79.), Azpilicueta – Sterling (Broja 79.), Mount, Aubameyang (Pulisic 74.) Vezetőedző: Graham Potter

Manchester United: de Gea – Dalot, Varane (Lindelöf 60.), Martinez, Shaw – Casemiro, Eriksen (McTominay 80.), Antony, Fernandes, Sancho (Fred 52.) – Rashford (Elanga 80.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A 13. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Nottingham Forest – Liverpool 1-0
Everton – Crystal Palace 3-0
Manchester City – Brighton 3-1
Chelsea – Manchester United 1-1

Vasárnap:
15:00 Aston Villa – Brentford
15:00 Leeds United – Fulham
15:00 Southampton – Arsenal (Tv: Match 4)
15:00 Wolverhampton – Leicester City (Tv: Spíler 1)
17:30 Tottenham – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
West Ham United – Bournemouth (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore