Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: végletekig kiélezett küzdelemben a Boca Juniors lett a bajnok – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) zárófordulójában vasárnapról hétfőre virradóra játszották le azt a két mérkőzést, amely a bajnoki cím sorsáról döntött…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A listavezető Boca Juniors 2-2-es döntetlent játszott hazai környezetben az Independientével, amely az üldöző Racing eredménye miatt elég volt ahhoz, hogy a “genovaiak” elhódítsák a bajnoki címet. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, de hiába támadtak többet, a lehetőségek rendre kimaradtak, miközben a Rojo veszélyes kontrákat vezetett. Félóra elteltével Advíncula borította fel a tizenhatoson belül Rodríguezt, melyért a vendégek büntetőhöz jutottak, amit Leandro Fernandez biztos lábbal értékesített. Az Independiente sokkolta a Bocát, de a házigazda két percen belül egyenlített, amikor O. Romero kapu elé lőtt szabadrúgását Guillermo Fernandez csúsztatta a hálóba. További lehetőségek is adódtak a fordításra, melyek azonban kimaradtak, mint ahogyan a másik kapu előtt Rossitól is bravúrra volt szükség, hogy ne kerüljön ismét hátrányba a bajnokaspiráns. A hazaiak játszottak aktívabban, de a félidőben be kellett érniük az 1-1-gyel, amivel nem mehettek biztosra. A második félidő elején ismét egy oldalsó szabadrúgás hozta meg a gólt a Boca számára, Sebastián Villa Cano a tizenhatos sarkától pár méterre végezhetett el szabadrúgást, melyet egyenesen a kapuba bombázott. Fordított a Boca, és így biztosnak tűnt a bajnoki címe. A vendégek veszélyes támadásokkal többször is le tudták rohanni a Bocát, a védelem átjáróház volt, Rossi elképesztő védésekkel tartotta meg a vezetést. Az utolsó tíz percen belülre fordulva azonban ő is hibázott, amikor egy szögletnél elindult, de nem futott ki, így Javier Vallejo könnyedén fejelhetett a hálóba. A döntetlennel ráijesztettek a Bocára, de a másik mérkőzés kedvező alakulása miatt a Xeneize lett a bajnok, története során 35. alkalommal.

Boca Juniors – Independiente 2-2 (1-1)
Gólszerzők: G. Fernández (34.), Villa Cano (50.), ill. L. Fernández (32. – büntetőből), Vallejo (81.)

 

A fentivel párhuzamosan zajló mérkőzésen a Bocát egy pont hátrányból követő Racing Club meglepetésre előnyből 2-1-es vereséget szenvedett a River Plate ellen, így képtelen volt az előzésre. Marcelo Gallardo búcsúmeccsén a River nem feltett kezekkel érkezett az Academia otthonába, és több ígéretes lehetősége adódott a találkozó elején. Természetesen azért a Racing uralta a mérkőzést, jobbára a hazaiak akarata érvényesült a mezőnyben, de ők sem tudták bevenni Armani kapuját. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után Carbonero egy szóló végén oldalról a kapufát találta el. Tíz perc elteltével Pinola borította fel a tizenhatoson belül Copettit, a tizenegyest pedig a paraguayi Matías Rojas védhetetlenül bombázta a hálóba. Újabb gólt azonban képtelenek voltak szerezni, a River pedig nem játszott alárendelt szerepelt. Tíz perccel a meccs vége előtt egy tökéletesen kijátszott akció végén egyenlítettek a vendégek, Pochettino bejátszását Miguel Borja vágta az ötös előteréből a léc alá. Az Academia nyomott a bajnoki címet jelentő gólért és a legvégén újabb tizenegyeshez jutott, Armani azonban hárítani tudta Galván gyengén helyezett kísérletét, az ismétlést pedig Oroz fölé bombázta. Természetesen a Racing tovább nyomott, Armani azonban újabb bravúrokkal óvta meg kapuját a góltól. A hosszabbítás perceiben a River létszámfölényben lefordulhatott a kitámadó a hazaiakról és a lecsorgó labdából Miguel Borja volt eredményes, mellyel végképp eldőlt, hogy a Racing nem nyerhette meg a bajnokságot. Fernando Gago csapata mindent megtett, de nem tudta megelőzni a Bocát az utolsó körben.

Racing Club – River Plate 1-2 (0-0)
Gólszerzők: M. Rojas (56. – büntetőből), ill. Borja (80., 90+5.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!