Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: a Boca nyerte a pótolt meccset, átvette a vezetést a záróforduló előtt – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2022-es kiírásának kiírásának finisében a Boca Juniors a Gimnasia La Plata otthonában pótolta a két hete botrányos körülmények közt a kezdés után félbeszakadt mérkőzését…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Boca Juniors csütörtökön 2-1-re megnyerte a Gimnasia La Plata otthonában a botrányos körülmények közt félbeszakadt találkozó folytatását. Az összecsapást csütörtökön az eredeti helyszínén, nézők előtt, de szigorúbb biztonsági intézkedések mellett bonyolították le. Bár a Boca kezdeményezőbben kezdte a mérkőzést, a hazaiak előtt is több ígéretes gólszerzési lehetőség adódott. Végül az első félidő hajrájában a vendégek kerültek lépéselőnybe, miután Frank Fabra balról beindult és éles szögből intézett lövésszerű beadása a hosszú sarokban kötött ki. A Gimnasia azonban komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, és bár az első félidőben nem sikerült még válaszolniuk, a folytatásban igen: az 57. percben Ramírez kapu elé ívelt szabadrúgását Leonardo Morales fejelte a hálóba. Tíz percig sem volt döntetlen az állás, mert újra a Boca veszélyezetetett többet és a második etap derekánál a fontos gólok mestere, Luca Langoni pofozta a be a második kipattanót Rey ketrecébe. A 20 éves saját nevelésű támadó a hatodik gólját szerezte az idényben, melyből már az ötödik győztes gól volt. Merthogy a hátralévő játékidőben a hazaiak képtelenek voltak válaszolni, a Boca elképesztően fontos három pontot vitt el La Platából.

A hétvégi utolsó forduló elótt a Boca egy ponttal megelőzte az élen a Racing Clubot, kettőjük közt fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

Gimnasia La Plata – Boca Juniors 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Morales (57.), ill. Fabra (38.), Langoni (66.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!