Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz perc után félbeszakadt az argentin rangadó – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 23. fordulójának csütörtöki rangadója botrányos körülmények között néhány perc után félbeszakadt…

 

A Gimnasia La Plata és a Boca Juniors mérkőzése nem egész tíz perc játék után félbeszakadt, miután a beléptetésnél kialakult tumultusban a hazai szurkolók és a helyi rendőrség komoly összetűzésbe keveredett egymással.

A verekedések során a rendőrök könnygázt vetettek be a rend fenntartása érdekében a stadionon kívül, azonban mivel a szél befújta a stadionon belülre, a játékosok sem tudtak játszani. Kevesebb mint tíz perc játék után a kispadokon lévők jelezték a játékvezetőnek az áldatlan állapotokot, aki velük egyetértésben az öltözőbe küldte a csapatokat és lefújta a mérkőzést. Ezt követően a pálya körül is rendbontás történt, de a játékosokat sikerült épségben az öltözőbe kísérni, majd a vendégek elhagyhatták a helyszínt.

Egyelőre ellentétes információk jelentek meg arról, hogy a rendbontás során egy szurkoló elhunyt. A helyi hatóságok már vizsgálják a rendezésbeli hiányosságokat, ugyanis a gyanú szerint több jegyet adtak el a mérkőzésre, mint amennyien befértek volna a stadionba.

“Nem volt garancia a játék folytatására, a kispadról jelezték felém, hogy nem kapnak levegőt. Ez az első eset, hogy ilyesmi történik velem a pályafutásom során” – jegyezte meg a mérkőzés játékvezetője, Hernán Mastrángelo.

A tervek szerint a félbeszakadt mérkőzést pénteken napközben zárt kapuk mögött fogják folytatni.

A bajnokság hajrájában a mérkőzés végkimenetele rendkívül fontos lenne, hiszen jelenleg a Boca a második, a Gimnasia öt ponttal mögötte a hatodik helyet foglalja el.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt hétvégén hasonló körülmények közt Indonéziában súlyos stadionkatasztrófa történt, melyben legalább 130-an életüket vesztették.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!