Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kikapott a Benficától, így kiesett a Juve, hetet vágott a PSG! – videóval

A Juventus kiesésével és a Paris Saint-Germain kiütéses győzelmével ért véget a H-csoport 5. fordulója a Bajnokok Ligájában: a torinóiak a Benfica otthonában égtek meg, míg a párizsiak a Maccabi Haifát tömték ki.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Győzelmi kényszerrel utazott Lisszabonba a Juventus, amely az eddigi négy csoportmeccséből hármat is elveszített. A portugáliai kaland sem indult jól a számukra, hiszen a Benfica már a 17. percben vezetést szerzett az ifjú középhátvéd, Antonio Silva révén. A Zebrák erre még jól reagáltak, hiszen Dusan Vlahovic hamar egyenlíteni tudott, ám ezt követően a hazaiaké volt az első játékrész: előbb Joao Mario, majd Rafa Silva talált be, így a felek 3–1-es eredménnyel vonultak szünetre.

A fordulást követően tovább rosszabbodott a torinóiak helyzete, amikor az 50. percben Rafa Silva a második gólját is megszerezte, amivel gyakorlatilag meg is pecsételte Massimiliano Allegri együttesének a sorsát a legrangosabb európai kupasorozatban. Ugyan a csereként beálló Arkadiusz Milik szépíteni tudott, sőt az amerikai válogatott Weston McKennie is feliratkozott az eredményjelzőre, a pontszerzés nem jött össze a vendégeknek. A BL-től búcsúzó Juve az Európa-ligában folytathatja, ez a zárófordulóban fog majd eldőlni.

Bajnokok Ligája, H-csoport, 5. forduló
Benfica – Juventus 4–3 (3-1)
Helyszín: Estádio da Luz; Játékvezető: Srdjan Jovanovic
Gólszerzők: Silva (17.), Joao Mario (28.), Rafa Silva (35., 50.), ill. Vlahovic (21.), Milik (77.), McKennie (79.)
Sárga lap: Fernández (84.), ill. Danilo (62.)

Benfica: Vlachodimos – Bah (Gilberto 81.), Silva, Otamendi, Grimaldo – Fernández, Florentino – Rafa Silva (Musa 87.), Joao Mario (Chiquinho 90+4.), Aursnes – Ramos (Neres 87.). Vezetőedző: Roger Schmidt.

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci (Alex Sandro 60.), Gatti – Cuadrado (Miretti 60.), McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic (Iling 70.) – Vlahovic (Soule 70.), Kean (Milik 46.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport másik mérkőzésen abszolút jött a papírforma: a PSG már az első félidőben elintézte izraeli ellenfelét, a Maccabi Haifát: Lionel Messi nyitotta a gólok sorát, majd érkezett a másik két világsztár, Kylian Mbappé és Neymar is. A vendégek ezt követően Abdoulaye Seck révén szépítettek, majd Messi ismét betalált közvetlenül a szünet előtt.

A második játékrész újabb Seck-góllal indult, ám a vendégeknek csupán ennyi öröm jutott. Mbappé a 64. percben tovább növelte a párizsi előnyt, amit tovább tetézett Sean Goldberg öngólja. A végeredményt a csereként beálló Carlos Soler állította be a hajrában.

Bajnokok Ligája, H-csoport, 5. forduló
Paris Saint-Germain – Maccabi Haifa 7–2 (4-1)
Helyszín: Parc des Princes; Játékvezető: Felix Zwayer
Gólszerzők: Messi (19., 45.), Mbappé (32. 64.), Neymar (35.), Goldberg (67. – öngól), Soler (87.), ill. Seck (38., 50.)
Sárga lap: Neymar (27.), Ramos (40.), ill. Seck (26.), Chery (47.), Atzili (54.), Lavi (74.

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Ramos, Marquinhos (Kimpembe 79.), Bernat – Vitinha (Zaire-Emery 79.), Ruiz (Sarabia 83.), Sanches (Soler 68.) – Messi, Mbappé (Ekitike 79.), Neymar. Vezetőedző: Christophe Galtier.

Maccabi Haifa: Cohen – Seck, Batunbinsika, Goldberg, Cornud (Menahem 70.) – Mohamed (Arad 83.), Lavi, Abu Fani (Meir 70.) – Atzili (David 65.), Pierrot (Rukavytsya 83.), Chery. Vezetőedző: Barak Bakhar.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore