Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmet írt a brazil szupertehetség – videóval

Az elmúlt időszakban egyebek mellett a Barcelona és a Real Madrid érdeklődését is felkeltő brazil szupertehetség megszerezte az első gólját a brazil bajnokságban…

(Photo by Heuler Andrey/Getty Images)

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) legutóbbi játéknapján a listavezető Palmeiras 3-1-es sikert aratott a Libertadores-kupa-döntős Athletico Paranaense vendégeként. A mérkőzés második gólját a Verdao 16 éves szupertehetsége, Endrick szerezte közvetlen közelről.

A fiatal játékos 16 évesen és 96 naposan klubja, egyúttal a helyi országos bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

A tehetséges támadót igazi csodagyereknek tartják hazájában, és annak ellenére követelik őt a brazil válogatottban, hogy még egyetlen percet sem játszott a felnőttek közt. Endrick az ifjúsági csapatban 172 mérkőzésen 170 gólt szerzett, és nem egyszer a 20 évesek számára rendezett tornákon is kiemelkedett. Európa összes valamire való topcsapata árgus szemekkel figyeli őt, és bizonyára két év múlva, a 18. születésnapján az egyikük be is fogja jelenteni a szerződtetését – mert akkor lehetséges a legkorábban.

“Nem foglalkozom a körülöttem lévő felhajtással. Egyszerűen csak arra gondolok, hogy még gyerek vagyok, akinek ez csak játék, még nem akarom túl komolyan venni. Később majd komolyan akarok foglalkozni a karrieremmel, de addig még önfeledt szórakozásnak tekintem” – jegyezte meg a közelmúltban.

A ballábas szupertehetséget hazájában nem csak Ronaldóhoz és Romárióhoz, hanem a háromszoros világbajnok Pelé nagyságához hasonlítják.

Újabb győzelmével a Palmeiras négy fordulóval a vége előtt 13 ponttal vezeti a bajnokságot a Flamengo előtt, vagyis a következő körben akár matematikailag is bebiztosíthatja az újabb bajnoki címét. A riói gárdának még a második helyért is igyekeznie kell, mivel vele azonos pontszámmal foglalja el a harmadik helyet az egyel kevesebbet játszó Internacional, és csak négy ponttal van lemaradva a kettővel kevesebb meccsel bíró Corinthians a negyedik helyen. Az ötödik pozíciót a Fluminense foglalja el, míg a most vereséget szenvedő Athletico Paranaense hatodik a táblázaton, megelőzve a címvédő Atlético Mineirót vagy éppen a Sao Paulo és a Santos csapatát.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore