Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: ezek voltak az újabb kínos BL-kiesés okai!?

Elképesztő, de egymást követő második szezonban fordul elő az FC Barcelonával, hogy nem folytathatja tavasszal a Bajnokok Ligájában, és az Európa-ligában lesz érdekelt a csapat a folytatásban. A Barca kieséséről sokat és sokféleképpen fognak beszélni – Így tett a meccs másnapjának reggelén a vezető spanyol sportlap, a Marca is. 

A madridi székhelyű sajtóorgánum készített is egy szubjektív felsorolást, amelyben a kieséshez vezető okokat gyűjtötte össze:

‘A döntetlen kegyetlen és a jó játék sem elég’: 

Abban a csoportban, amelyben három korábbi BL-győztes is helyet foglalt, kíméletlenül megfizetett a Barca azért, amiért az előzetes esélyek alapján legfőbb riválisának számító Inter ellen csupán egy pontot szerzett… Azért sem járt semmi, hogy éppen Münchenben, a Bayern elleni első meccs nagy részében lehet hogy jobb volt Xavi csapata, mégis vereséggel távozott az Allianz Arénából.

‘A csapat még nincs kész’:

A nagy nyári átalakulás után, bár remekül kezdte az idényt a Barca, a Bajnokok Ligájában azért kiderült, hogy a csúcstól még messze vannak Xaviék. Erre talán legjobb példa megint a már fentebb is említett müncheni meccs, ahol a sok elpuskázott Barca lehetőséget kegyetlenül megbüntette a Bayern München!

 

‘A játékvezetői döntések’:

A csoport elős két köre után már látszott, hogy az Inter és a Barca között dőlhet el a továbbjutás kérdése. A párharcot valóban olykor nüanszok billentették egyik és másik oldalra, és bár nem lehet kifogás, de a játéketetői döntések bizony negatívan érintették a katalánokat – Főleg a Milánói meccsen…

 

‘A sebezhető védelem’:

A csapat egyik ha nem a legjobb védőjátékosa, Ronald Araujo kiesése ellenére is roppant sebezhetőnek és bizonytalannak tűnt a csoportmeccsek alatt a Barca hátsó alakzata. A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát viszont stabilan működő, egyénileg keveset bakizó védelem nélkül még Robert Lewandowskival sem lehet elérni.

 

‘Sérülések a hátsó alakzatban’:

A már említett Araujo mellett jó pár játékosa egészségi állapota is nehezítette Xaviék dolgát. Jules Koundé vagy Andreas Christensen is nagyon hiányoztak a védelemből, főleg az Inter ellen, azokon a meccseken, ahol Héctor Bellerín sem játszhatott.

 

‘Csökkenő teljesítmény’: 

A Bajnokok Ligája az eredményről szól, a Barca pedig már egy jó ideje nem tud igazán eredményes lenni abban a sorozatban.
A klub a 2018/19-es idényben járt utoljára az elődöntőben, azóta pedig az eredmények alapján egyértelműen mélypontra került: 2019/20-ban a Bayern elleni negyeddöntő jelentette a végállomást; egy szezonnal később a PSG állta a katalánok útját már a nyolcaddöntőben; két éve pedig a csoportkör – Illene véget vetni a kínos sorozatnak!

 

‘Anyagi helyzet’:

A korai kiesés anyagilag is megérinti a klubot, egyes korai becslések szerint 20,6 millió eurót veszíthet a klub a tervezett bevételeit illetően a BL-kieséssel. Ennek egy részét ugyan egy esetleges Európa-liga meneteléssel visszanyerhető, de egymást követő két szezont tekintve jelents összegről van szó!