Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sevilla: erősen kérdéses a mexikói szélső vb-szereplése!

Minden bizonnyal nem épül fel időben a bokasérüléséből, így lemarad a katari labdarúgó-világbajnokságról a Sevilla mexikói játékosa, Jesús Corona.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Jesús Corona még augusztusban sérült meg a Sevilla egyik edzésén. Az orvosi vizsgálatok a sérülést követően kimutatták, hogy Coronának eltört a csontja a bal bokájában, ami miatt meg is kellett műteni. A futballista ugyan szerepelt a mexikói kapitány, Gerardo Martino bő keretében, de a Sevilla edzője, Jorge Sampaoli szerint a szélső leghamarabb decemberben kezdheti meg az edzéseket.

Az orvosi jelentések alapján nem látok arra esélyt, hogy ott legyen a vb-n. Jól halad a felépülése, de nagyon súlyos volt a sérülése. A visszatérés előrehozása komoly kockázatot jelentene. Az orvosi stáb dönt arról, hogy ott lehet-e a vb-n vagy sem.

A mexikói válogatott a világbajnokság csoportkörében Lengyelországgal, Argentínával és Szaúd-Arábiával fog összecsapni. A 26 fős végleges keretet november 14-én fogja kihirdetni a szakmai stáb, minden bizonnyal Corona nélkül.