Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véber György súlyos büntetést kapott – HIVATALOS

A közelmúltban a magyar labdarúgás berkeiben nagy port kavart, hogy a szókimondásáról híres edző utánpótláscsapata mérkőzésén szidta játékosait minősíthetetlen stílusban…

Az MLSZ az elmúlt napokban vizsgálatot folytatott az Újpest U19-es csapatának edzője, Véber György ellen és büntetést szabott ki a trénerre. A szövetség a sportszakemberhez nem méltó magatartása miatt négy hónapra, jövő februárig eltiltotta a trénert a sportszakmai tevékenységtől.

“Az MLSZ illetékes fegyelmi bizottsága 2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító Véber György vezetőedzőt (UTE). A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber György nyilvános bocsánatkérését. A bizottság indoklásában kifejtette, hogy az eljárás alá vont sportszakember olyan személy, akinek a tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak.”

Véber korábban egy U19-es bajnoki mérkőzésen beszélt minősíthetetlen stílusban, trágár jelzőket használva fiatal játékosaival.