Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kétgólos hátrányból állt fel, mégis kikapott az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 12. fordulójának szombati késő délutáni mérkőzésén az utolsó előtti Cádiz fogadta a harmadik helyezett Atlético Madridot.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A Cádiz úgy lépett pályára az Atleti ellen, hogy megakarta szerezni első győzelmét hazai pályán a szezonban, de összességében is mindössze a másodikat. A Matracosok számára pedig egyértelműen csak a három pont volt elfogadható, ha tapadni akarnak a Real és Barca kettősre. A találkozó a hazaiak számára kezdődött álomszerűen, ugyanis az első percben, az első lövésből megszerzik a vezetést, Alfonso Espino passzát követően Theo Bongonda lőtt gyönyörűen Oblak kapujába (1-0). A Cádiznak csak a hatodik gólja volt ez a szezonban, míg az Atlético a tizediket kapta, így a Kalózok góljára kevés sansz volt, mégis idejekorán megérkezett. A madridi csapatnak nem volt komolyabb lehetősége az első félidőben, viszont a hazaiaknak igen, Ruben Sobrino kapott remek labdát, de próbálkozását Oblak hárítani tudta.

A második játékrészben már több volt az izgalom, az első komolyabb lehetőség az 58. percben Ángel Correa előtt adódott , egy lepattanót követően próbált egyenlíteni az argentin támadó, de Ledesma hatalmas bravúrral védeni tudta azt. A 81. percben pedig jött a második hazai találat, Ruben Sobrino tartotta meg a labdát, majd lekészítette Alcaraznak, aki gyönyörűen pöccintette Alex Fernández elé a labdát, a spanyol középpályás pedig védhetetlenül bombázott Jan Oblak kapujába (2-0). A Matracosok azonban még sem adták fel, és egy jobb oldalról érkező Molina beadás Joao Félixet találta meg a 85. percben, a portugál támadó pedig ollózó mozdulattal tette kapura a labdát, ami megpattant Luis Hernándezen és végül így kötött ki a kapuban (2-1). Négy minutummal később pedig már a Joao Félix maga talál be, Griezmanntól kapott passzt a kígyótéren a támadó, amelyet egy-két igazítás után keményen a kapura lőtt bő 20 méterről, amire Ledesma valószínűleg nem számított, mert nem ment szélre a labda, mégis a kapuban kötött ki (2-2). A ráadás 7. percében eldönthette volna a mérkőzést is Joao Félix, ugyanis Witsel beadásánál senki sem figyelt rá és szabadon fejelhetett, azonban elvétette a kaput, ami meg is bosszulta magát, ugyanis a 99. percben Ruben Sobrinót találta meg egy beadás középen, a csatár combjáról pedig bepattant a három pontot érő találat a kapuba (3-2).

A Cádiz ezzel második győzelmét aratta a szezonban, amivel ugyan még mindig kiesők, de lelki szempontból sokat jelenthet a továbbiakban ez a 3 pont. Az Atlético Madrid pedig a gödörben, ugyanis a hétközi Bajnokok Ligája kiesést követően vereséget szenvednek egy papíron kötelező győzelemnek számító mérkőzésen és lemaradni látszanak a Real Madrid és Barcelona kettősről, sőt, ha holnap nyer a Real Sociedad, még a dobogóról is lecsúsznak. Ráadásul egy olyan csapattól kaptak 3 gólt, akik előtte 11 találkozón csak 5-öt szereztek.

Cádiz – Atlético Madrid 3-2 (1-0)
Helyszín: Estadio Nuevo Mirandilla (Cádiz), Játékvezető: J. Sánchez
Gólszerzők: Bongonda (1′), A. Fernández (81′), R. Sobrino (90+9′) ill. L. Hernández (85′ – öngól), J. Félix (89′)

A 12. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Mallorca – Espanyol 1-1

Szombat:
Almeria – Celta Vigo 3-1
Cádiz – Atlético Madrid 3-2
18:30 Sevilla – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
21:00 Valencia – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Osasuna – Valladolid (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Madrid – Girona (Tv: Spíler 2)
18:30 Athletic Bilbao – Villarreal (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Betis (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Elche – Getafe

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore