Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az „új Pirlo” góljával nyert a Juve – VIDEÓVAL

Fájdalmas Bajnokok Ligája-búcsút követően kellett ma este bizonyítania a Juventus-nak, hogy méltó az olasz bajnokság élmezőnyéhez. A Serie A rekordbajnoka a Lecce vendége volt, ám a kisebb sérülést szenvedett frontember, Dusan Vlahovic nélkül.

(Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)

Serie A – 12. forduló
Vlahovic hiányát nem lett volna kötelező elfogadnia Massimo Allegri mesternek, ám a korábbi sikeredző nem szerette volna erőltetni a szerb támadó játékát. Persze a volt Fiorentina-csatár csak egy újabb tagja volt a Juve sérültlistájának Aké, Bremer, Chiesa, De Sciglio, Di María, Kaio Jorge, Locatelli, Paredes, Peeters, Pogba után.
Bár az első percekben még harapósabb volt a Lecce, nagyon hamar kiütközött a vendégek idegi feszültsége az ismételten gyengének titulálható idénykezdet miatt. A Lecce egyáltalán nem jelentett veszélyt Szczesny kapujára, ám a Juve mezőnyfölénye is meddő volt, és csak néhány helyzetben mutatkozott meg. A stressz ellenben négy sárgalapban a szünetig.
A második félidőben fokozódott a „Zebrák” nyomása, ám egészen sokáig kellett várni arra, hogy ez végre góllá érjen. Az U21-es válogatott Nicoló Fagioli első gólját szerezte a csapatban. A tehetséges karmester csereként lépett pályára, és fantasztikusan tekert a kapuba a 73. percben. Érdemes lesz megjegyezni a nevét.

Szűkös győzelmével, ha csak ideiglenesen is, de a Juve fellépett a hatodik helyre, miközben szekerét egyre inkább a fiatal olasz titánok húzzák.

Lecce – Juventus 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Via del Mare (Lecce); Vezette: Daniele Chiffi
Gólszerző: – ill. Fagioli (73.)

A meccs összefoglalója:

A forduló menetrendje:

Szombat
Napoli – Sassuolo 4-0
Lecce – Juventus 0-1
20:45 Internazionale – Sampdoria (tv: Sport 1, élő)

Vasárnap
12:30 Empoli – Atalanta (tv: Sport 2, élő)
15:00 Cremonese – Udinese (tv: Sport 2, élő)
15:00 Spezia – Fiorentina
18:00 Lazio – Salernitana (tv: Sport 2, élő)
20:45 Torino – AC Milan (tv: Sport 2, élő)

Hétfő
18:30 Hellas Verona – AS Roma (tv: Sport 1, élő)
20:45 Monza – Bologna (tv: Sport 1, élő)

A tabella:


Standings provided by Sofascore