Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Kalmár góllal és gólpasszal segítette győzelemhez csapatát

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 16. fordulójának vasárnapi programjában az FC DAC 1904 a Besztercebánya otthonába látogatott…

 

Az FC DAC 1904 az utolsó negyedórán belül szerzett góljaival 3-1-re felülmúlta a Besztercebányát idegenben. A mérkőzést a dunaszerdahelyiek kezdték aktívabban, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak, végül az első játékrész hajrájában a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 39. percben Rymarenko lövését Petrás még védte, majd az ismétlésből Michal Fasko juttatta előnyhöz csapatát. Nem tudták azonban a szünetre megőrizni a vezetést, mert az első félidő legvégén a DAC kiegyenlített, amikor Alex Pinto beadásából a kongói Yhoan Andzouana egyenlítette ki a találkozó állását. A második játékrész izgalmasan, taktikusan alakult, kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, de mindkettőnek volt esélye megnyerni a mérkőzést. Végül a 76. percben a szerdahelyiek csereként beálló magyar kiválósága, Kalmár Zsolt törte meg a jeget, amikor egy megpattanó lövéssel mattolta a hazaiakat. Újabb öt perccel később Kalmár előkészítéséből a Fraditól kölcsönzött Zeljko Gavric lövése is utat találat a hálóba, így DAC bebiztosította a győzelmét.

A Dunaszerdahely az újabb sikerével továbbra is őrzi egypontos előnyét a második helyen a Nagyszombat előtt, hat ponttal lemaradva az éllovas Slovan Bratislavától.

Besztercebánya – FC DAC 1904 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Fasko (39.), ill. Andzouna (44.), Kalmár (76.), Gavric (81.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore