Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lazio kulcsembere kihagyja a római derbit

Az olasz bajnokság (Serie A) következő, 13. fordulójában Roma-Lazio rangadót rendeznek, azonban a “sasok” újabb meghatározó játékost vesztettek el…

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

A Lazio múlt hétvégi Salernitana elleni veresége alkalmával a csapat kiváló szezont futó középpályása, Szergej Milinkovics-Szavics megkapta az ötödik sárga lapját, így automatikus eltiltást kapott a soron következő mérkőzésre az AS Roma ellen.

A 27 éves szerb középpályás nagyszerű formában kezdte a szezont, hiszen 12 mérkőzés alatt alatt három gólt szerzett és hét asszisztot osztott. Menet közben már az Európa-liga csoportkörében is van két gólja öt fellépésről. Milinkovics-Szavics a Lazio alapembere, akit időről időre rendre hírbe hoznak angol és olasz élcsapatokkal.

Kiválása azért lehet különösen érzékeny veszteség a fővárosi csapat számára, mert mostanában Ciro Immobilét is nélkülözniük kell sérülésből kifolyólag.

A két ősi riválist egyetlen pont választja el egymástól a táblázaton, a Roma a negyedik, a Lazio az ötödik helyet foglalja el. Az új idénybeli első Derby della Capitale vasárnap 18 órától kerül megrendezésre a Stadio Olimpicóban.