Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Porto otthonában kapott ki az Atletico Madrid! – videóval

Az FC Porto remek játékkal győzte le hazai környezetben az Atletico Madridot a Bajnokok Ligájában, így Sergio Conceicao legénysége csoportelsőként jutott tovább, míg Diego Simeone tanítványainak még az Európa-liga sem jött össze. A csoport másik mérkőzésén a Leverkusen pontot szerzett a Brugge ellen…

(Photo by Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images)

UEFA Bajnokok Ligája, B-csoport:

A vezetést gyorsan megszerezte az FC Porto az Atletico Madrid ellen. Az 5. percben Evanilson átadását követően a teljesen üresen érkező Mehdi Taremi gurított a kapuba. A 13. minutumban nagyon közel állt az előny növeléséhez Conceicao csapata, ám Galeno pont a vetődő Oblak irányába lőtt, ezért a szlovén portás lábbal még hárított. A 24. percben már nem kerülte el az újabb gólt az Atletico. Galeno verte meg elég csúnyán Savicsot, majd szélről történő passza után Eustaquio volt eredményes ezúttal a Porto részéről. A 39. minutumban Daniele Orsato kiosztotta a mérkőzés első sárga lapját, Grujic ütött hátra Correának, ezt pedig már nem nézte el az olasz játékvezető. A 42. percben Mandava is megkapta a maga lapját utólag, az Atletico védője nem is tiltakozott ellene. Az első félidőben már nem született több találat, a Porto megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre. 

A fordulás után egy durvább szabálytalanság volt az első említést érő pillanat, Savic rúgta fel Zaidut, villant is a sárga lap, a nigériai hátvédet pedig később le kellett cserélni. Az 51. minutumban Taremi szánta el magát lövésre, de Oblak résen volt és bravúrral védett. Az 59. percben Joao Felix szánta el magát egy távoli kísérletre, Diogo Costa számára nem okozott gondot a hárítása. A 62. minutumban Taremi játszotta meg Evanilsont, a brazil viszont jócskán fölé nőtt nagy helyzetben. A 68. percben Griezmann vette be Diogo Costa kapuját, de a gólját egy szabálytalanság előzte meg, az indulatok elszabadultak, Cardoso és De Paul kapott egy-egy sárga lapot. Jan Oblak nélkül egyértelműen megalázó hátrányban lenne az Atletico. A szlovén portás a 82. minutumban először Taremi közeli erőteljes lövését védte, majd picivel később Wendell próbálkozását hárította. A 90+1. percben Carrasco került nagyon helyzetbe, a belga lövését Diogo Costa bravúrral védeni tudott. A 90+4. minutumban szépített az Atletico, egy szöglet után Marcano a saját kapujába fejelt. Az egyenlítés már nem sikerült, így az Atletico Madrid még az Európa-ligába sem jutott be. 

FC Porto – Atletico Madrid 2-1 (2-0)
Helyszín:
Estádio do Dragao (Porto); Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: Taremi (5.), Eustaquio (24.) ill. Marcano (90+4., öngól)
Sárga lapok: Grujic (39.), Cardoso (68.) ill. Mandava (42.), Savic (48.), De Paul (68.)
Kiállítás: ill.

FC Porto: Diogo Costa – Pepé (Rodrigo Conceicao 89.), Cardoso, Marcano, Zaidu (Wendell 53.) – Otávió (Borges 89.), Grujic, Eustaquio, Galeno (Bernardo 89.) – Evanilson (Martinez 81.), Taremi. Menedzser: Sérgio Conceicao.

Atletico Madrid: Oblak – Savic, Gimenez, Mandava – Molina, De Paul, Witsel, Saúl Niguez (Carrasco 60.) – Correa (Barrios 85.), Griezmann, Joao Felix (Cunha 60.). Menedzser: Diego Simeone. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Bayer Leverkusen és a Club Brugge is bátran támadott, ám a mérkőzés első igazán nagy helyzetére egészen a 32. percig kellett várni. Ekkor Diaby előtt adódott nagy lehetőség a hazaiak részéről, viszont Mignolet résen volt és védte a francia támadó lövését. A 44. minutumban Palacios ívelt középre, mely után Tapsoba jócskán a léc fölé fejelt. Még az első félidő hosszabbításában Frimpong került ziccerbe, aki végül az oldalhálót találta telibe. 

A fordulás után a Brugge-től is láthattunk egy hatalmas lehetőséget végre, a 46. percben Sobol átadására Buchnanan érkezett a hosszú oldalon, aki telibe lőtte a felső lécet. A 48. minutumban Hudson-Odoi eresztett meg egy távoli lövést, amiben nem volt túlságosan nagy erő, így Mignolet könnyedén védett. Az 53. percben Demirbay szögletét követően Schick bólintott kapura, a Brugge portása hatalmas bravúrral azonban a léc fölé tolta a labdát. A mérkőzésen végül nem esett gól, a Brugge a döntetlennel végül a 2. lett a csoportban, míg a Leverkusen az Európa-ligában folytathatja. 

Bayer Leverkusen – Club Brugge 0-0
Helyszín:
BayAréna (Leverkusen); Vezette: Maurizio Mariani (olasz)
Gólszerzők: ill.
Sárga lapok:
 Palacios (43.), Andrich (63.) ill. Sobol (37.), Boyata (82.), Nielsen (84.)
Kiállítás:
ill.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Palacios (Demirbay 46.), Andrich, Bakker – Diaby (Adli 76.), Hudson-Odoi (Amiri 76.) – Schick (Hlozek 89.). Menedzser: Xabi Alonso. 

Club Brugge: Mignolet – Boyata, Mechele, Meijer – Buchanan, Sowah, Vanaken, Sobol (Larin 79.) – Nielsen, Jutglá (Yaremchuk 87.), Lang (Skov Olsen 67.). Menedzser: Carl Hoefkens.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A B-csoport végeredménye:

(A részletes tabella a jobb oldali inkonra kattintva érhető el!)

Standings provided by Sofascore