Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: a Hajduk nyerte az Eszék elleni rangadót

A horvát bajnokság (1. HNL) 16. fordulójának szombati rangadóján a két magyar légióst is foglalkoztató csapat, a Hajduk Split és az Eszék mérte össze tudását egymással…

A második helyezett Hajduk Split hazai környezetben 3-1-re legyőzte a harmadik Eszekét a horvát bajnoki rangadón, így tovább stabilizálta előnyét üldözőjével szemben. Az esélyesebb hazai gárda már az első tíz perc végén megszerezte a vezetést a koszovói Emir Sahiti találatával, azonban a lehetőségek ellenére újabb gólt nem szereztek. Így az első játékrész legvégén az eszékiek némileg váratlanul ki tudtak egyenlíteni, amikor Marin Leovac volt eredményes. A szünet után is a splitiek játszottak mezőnyfölényben, húsz perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak, melyet a csapat legjobb góllövője, Marko Livaja váltotta találatra, így visszavették a vezetést. Ami nem sikerült első alkalommal, az az újbóli előnybe kerülést követően tíz perccel összejött, a csereként beállt Jan Mlakar tovább növelte a Hajduk vezetését. A végjátékra így nem maradt több kérdés, a két csapat közt hét pontra nőtt a különbség a második-harmadik helyen, míg a tabellát továbbra is a Dinamo Zagreb vezeti.

A két csapat magyar játékosai közül a hazaiaknál Lovrencsics Gergőt nem nevezték, a vendégeknél Kleiheisler László végig a pályán volt.

Hajduk Split – Eszék 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Sahiti (10.), Livaja (69. – büntetőből), Mlakar (79.), ill. Leovac (45+1.)

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore