Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: győzelemmel búcsúztatta Piquét a Barca! – videóval

A spanyol bajnokság 13. fordulójának szombat esti záró mérkőzésén az FC Barcelona Gerard Piqué búcsúmérkőzésén csupán az eredmény tekintetében nyert ‘szoros’ meccsen az Almeria ellen a Camp Nouban.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Mint ismert, a katalánok ikonja, bejelentette visszavonulását a mérkőzést megelőzően. Ahogyan azt várni lehetett, Piqué a kezdőcsapatban is kapott helyet.

A világ -és európa bajnok középhátvédnek kis túlzással az első 45 percben semmi különösebb dolga nem akadt a pályán, hiszen a Barca hatalmas fölényben futballozott, számos helyzetet puskázott el: Robert Lewandowski például rögtön a találkozó elején büntetőt is rontott – Mégis kész csoda, hogy gól nélküli állással vonulhattak szünetre a csapatok.

A folytatsában ahogyan az oly sokszor lenni szokott, a nagy nyomást nem bírta végig a kicsapat, amely rögtön kapitulált is a szünet után: Ousmane Dembelé kigyózott át szinte az egész vendég védelmen, majd gurított játszi könnyedséggel a kapuba.

Hasonló mederben folytatódott a Barca-vezetés után is a találkozó. Az Almeria egy-egy apró életjelet mutatott magáról ugyan, de a Barca-fölény továbbra is nyomasztónak tűnt. A katalánok Frenkie De Jong révén szereztek egy újabb gólt is; majd Xavi a hajrában lecserélte a búcsúzó Piquét; a Barca pedig újabb gólt már nem szerzett, így maradt az Almeriára hízelgő eredmény.

 

FC Barcelona – Almeria 2-0 (0-0)
Camp Nou stadion, Vezette: P. Fuertes (spanyol)
Gólszerző: O. Dembelé (48.), F. De Jong (62.)
Sárga lap: F. Torres (9.), Dembele (42.) illetve Kaiky (6.)
Piros lap: –

Barcelona: ter Stegen – J. Alba, M. Alonso, Piqué (Christensen, 85.), Baldé – Pedri, Busquets (Gavi, 68.), F. De Jong – O. Dembelé (Raphinha, 68.), Lewandowski, F. Torres (Fati, 61.). Vezetőedző: Xavi Hernandez

Almeria: F. Martinez – Akieme, Chumi, Ely (Eguaras, 68.), Kaiky (Babic, 46.), Mendes – Robertone (Portillo, 78.), Melero (Puigmal, 69.), S. Costa – Ramazani, L. Baptistao (D. Sousa, 46.). Vezetőedző: Joan Rubi

 

A 13. fordulóból már lejátszott és még hátralévő találkozók: 

péntek:

Girona – Atheltic Bilbao 2-1 (0-0)
Gólszerző: D. Lopez (67.), I. Martin (75.) illetve Guruzeta (78.)

szombat:

Getafe – Cadiz 0-0
Kiállítva: G. Alvarez (90+6.) és Portu (90+7.)  illetve L. Hernandez (90+10.)

Valladolid – Elche 2-1
Gólszerzők: J. Sánchez (40.), Mesa (46.) illetve Josan (63.)

Celta Vigo – Osasuna 1-2
Gólszerzők: Aspas (19.) illetve Avila (8. és 28.)

vasárnap: 

14:00 Atlético Madrid – Espanyol (Tv: Spíler 2)

16:15 Real Sociedad – Valencia (Tv: Spíler 2)

18:30 Villarreal – Mallorca (Tv: Spíler 2)

21:00 Betis – Sevilla (Tv: Sípler 2)

hétfő:

21:00 Rayo Vallecano – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

 

A La Liga állása: 

Standings provided by Sofascore