Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a Barcelona rutinos játékosa – HIVATALOS

A Barcelona sokat bírált középhátvédje váratlan döntésre szánta el magát, ugyanis a csütörtök esti órákban bejelentette, hogy a hétvégi mérkőzés befejezi pályafutását…

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona egyre többet mellőzött, rutinos hátvédje, Gerard Piqué csütörtökön közösségi oldalán keresztül jelentette be, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól:

“Mindent a futballnak, a Barcelonának és nektek, szurkolóknak köszönhetek. Most, hogy minden álmom valóra vált már, amit gyerekként elképzeltem, szeretném elmondani nektek, úgy döntöttem, ideje befejezni ezt a kalandot. Mindig azt mondtam, a Barcelona után nem nem húzom fel másik csapat mezét. És ez így is lesz. Szombaton lépek utoljára pályára a Camp Nouban. Ezután én is már csak szurkoló leszek és továbbadom a Barcelona iránt táplált szeretetemet gyermekeimnek, pont úgy, ahogy az én szüleim tették. Ismertek, előbb vagy utóbb visszatérek.”

A 35 éves hátvéd 1997 óta szolgálta a katalán klubot, leszámítva azt a négy évet, melyet 2004 és 2008 között a Manchester Unitednél töltött. Piqué ezt követően tagja volt a 2009-ben és 2015-ben is triplázó együttesnek, összesen 30 trófeát nyert a klubbal. Minden sorozatot figyelembe véve 615 mérkőzésen lépett pályára a csapat mezében, ezalatt 53 gólt szerzett.

Az idei szezonban Piqué látványosan kiszorult a kispadra, és amikor játszott, akkor is inkább csak hibáival tűnt ki. A rutinos hátvéd öt bajnokin és négy BL-meccsen eddig valamivel több 500 játékpercet futballozott a 2022-2023-as idényben.

Piqué korábban arról beszélt, hogy egy napon szeretne a Barcelona elnöke lenne, vélhetően a jövőben különböző befektetései mellett erre a projektre szeretne majd nagyobb hangsúlyt fektetni.

A Barca szombat este 21 órától fogadja az Almeríát a Camp Nouban.