Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Icardi duplája döntötte el az isztambuli derbit – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 13. fordulójában két isztambuli óriásklub találkozott egymással, amikor a szombat esti órákban a Galatasaray a Besiktast fogadta…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az előző idény mélyrepülésének javítására törekvő Galatasaray jelentős skalpot ért el, amikor 2-1-re legyőzte az ősi rivális Besiktast a Nef Stadionban. A hazai gárda agresszíven kezdte a mérkőzést, melynek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis az első negyedóra végeztével Yilmaz visszafejelt labdáját Mauro Icardi vágta a tizenegyespont magasságából a hálóba. A vendégek azonban nem hagyták annyiban, tíz perccel később Saiss átadásából Cenk Tosun bombázta be az egyenlítést érő találatot. A Galata hiába próbálkozott többet, újabb gólt nem tudott szerezni az első félidő alatt, így 45 perc után 1-1-es döntetlenre álltak egymással a csapatok. A térfélcsere után is a vendéglátók bizonyultak aktívabbnak, és bár eleinte még kimaradtak a lehetőségek, az 59. percben Oliveira bejátszását Mauro Icardi fejjel juttatta Günök kapujába, így a Galatasaray újból magához ragadta a vezetést. A vendégek több cserét eszközöltek, és alaposan megnyomták a hajrát a felzárkózás érdekében, Muslera azonban többször is bravúros védést mutatott be Tosunék kísérleteivel szemben. A hazaiak kitartottak a végsőkig és értékes három pontot tartottak otthont.

A Galata győzelmével a két csapat helyet cserélt egymással a tabellán, a második helyre felugró rekordbajnok ráadásul egyel kevesebb mérkőzést is játszott, mint az ötödik helyen álló “sasok”. A Süper Liget továbbra is a Fenerbahce vezeti, amely ráadásul még nem lépett pályára a hétvégi fordulóban.

Galatasaray – Besiktas 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Icardi (18., 59.), ill. Tosun (28.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore