Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Gera Zoltán kisorsolta a tavaszi rájátszást!

A Bajnokok Ligája izgalmas sorsolása után az Európa Liga rájátszását konkretizálták ma délután egy órától a svájci Nyonban. A budapesti fináléig vezető úton a következő feladatot az őszi csoportmásodikak, és a BL-ből kieső együttesek párharcai jelentik majd. Ezen együttesek párosítására került most sor.

(Photo by Kristian Skeie UEFA/UEFA via Getty Images).

A csoportelsőként végző Ferencváros a februári rájátszás körben még pihenni fog, kvartettjéből is még csak a második Monaco volt érdekelt. Ezen kívül a komoly színvonal emelkedés a BL-csoportharmadikak érkezésétől várható. Ugyanis olyan klubok sorolódtak egy szinttel lejjebb, mint a Barcelona, a Juventus, vagy éppen az El/UEFA-kupa rekordgyőztese, vagyis a Sevilla. Alighanem ezen együttesek mindegyikét szerette volna elkerülni az első kalapból érkező mindegyik klub, főleg egy bizonyos Manchester United. Az UEFA kikötésének értelmében természetesen itt sem kerülhettek össze azonos nemzetből érkező csapatok egymással.

1. kalap (EL- csoport másodikak)
Manchester United (angol), Midtjylland (dán), AS Monaco (francia), Nantes (francia), PSV Eindhoven (holland), Stade Rennes (francia), AS Roma (olasz), Union Berlin (német).

2. kalap (BL-kiesők)
Ajax (holland), FC Barcelona (spanyol), Juventus (olasz), Bayer Leverkusen (német), Salzburg (osztrák), Sevilla (spanyol), Sahtar Donyeck (ukrán), Sporting (portugál)

A sorsolás után ezek a párosítások születtek:
FC Barcelona (spanyol) – Manchester United (angol)
Juventus (olasz) – Nantes (francia)
Sporting (portugál) – Midtjylland (dán)
Sahtar Donyeck (ukrán) – Stade Rennes (francia)
Ajax (holland) – Union Berlin (német)
Bayer Leverkusen (német) – AS Monaco (francia)
Sevilla (spanyol) – PSV Eindhoven (holland)
Salzburg (osztrák) – AS Roma (olasz)

A hamarosan kezdődő világbajnokság után néhány „könnyedebb” hét következik majd a klubok számára, szinte csak a bajnokságra fókuszálva. Tavasszal az Európa-liga menetrendje a Bajnokok Ligájával ellentétben nem kerül megbontásra, a következő kör párharcai egyetlen hét leforgása alatt lezajlanak. Az első felvonások február 16-án, a visszavágók 23-án kerülnek megrendezésre. A nyolcaddöntők sorsolása, immár a Ferencvárossal és a többi őszi EL-csoportelsővel kiegészülve február 24-én lesz aktuális.