Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Uruguay bízik a Barcelona-védő szereplésében

Szeptemberi sérülése után úgy tűnt, hogy esély sem lehet a vb-szereplése, az uruguayi válogatott továbbra is bízik benne, hogy számíthat a világbajnokságon a Barcelona hátvédjére…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Egybehangzó sajtóinformációk szerint az uruguayi szövetség már kérvényezte a Barcelonától, hogy Ronald Araújo csatlakozhasson Katarban a nemzeti válogatotthoz, ahol folytatódna a rehabilitációja, és a torna előtt döntenének sorsáról, hogy készen áll-e pályára lépni.

A 23 éves középhátvédet szeptember végén kellett megoperálni combizom-sérülése miatt, és akkor úgy tűnt, hogy ugrott számára a világbajnoki szereplés. A kétszeres világbajnok Uruguay szövetségi kapitánya, Diego Alonso azonban továbbra is bizakodó:

“A felépülés folyamatában van, nagyon jó úton halad, biztató híreket kaptunk. Meg fogják várni a kerethirdetés utolsó lehetséges határidejét, hogy döntsünk róla.”

Araújo fiatal kora ellenére hamar meghatározó játékosa lett hazája válogatottjának, a 2020-as debütálása óta már 12 alkalommal lépett pályára. Menet közben az elmúlt két szezonban a Barcelonában is stabil kezdő lett, a 2021-2022-es szezonban 43 tétmérkőzésen foglalkoztatták őt.