Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Costa Rica és Irán győzelemmel melegített a vb-re

A csütörtöki napon világszerte válogatott-mérkőzésekre került sor a világbajnokságra vagy a soron következő nemzetközi megmérettetésekre való felkészülés jegyében…

Az utolsó hazai felkészülési mérkőzésén a vb-résztvevő Costa Rica 2-0-s győzelmet aratott a tornáról lemaradó Nigéria felett. A karibi válogatott kisebb sérülése miatt nélkülözte kapusát, Jesus Navast. A hazai gárda mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett: a találkozó elején Óscar Duarte egy pontrúgást követő felívelést továbbított a kapuba, míg az utolsó húsz percen belül egy szöglet utáni bejátszásból az első gólszerző helyére beálló Kendall Waston volt eredményes ugyancsak fejjel. Az afrikai válogatott csak kihagyott lehetőségekig jutott, így magabiztosan diadalmaskodtak a vendéglátók.

Costa Rica – Nigéria 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Duarte (7.), Waston (73.), ill.

 

Szaúd-Arábia 1-1-es döntetlent játszott a nem vb-résztvevő Panama ellen Abu Dhabiban. A mérkőzés elején a közép-amerikaiak kerültek lépéselőynbe, azonban a vb-re készülő szaúdiak még az első félidő végén egyenlíteni tudtak. Az ázsiai csapat hiába próbálkozott többet, újabb gólt nem szerzett, így be kellett érnie a döntetlennel.

Szaúd-Arábia – Panama 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Asiri (37.), ill. I. Diaz (8.)

 

Eközben Irán válogatottja a világbajnokságra való hangolódás jegyében egy korai góllal 1-0-ra diadalmaskodott Nicaragua ellen Teheránban. A mérkőzés egyetlen gólját a Persepolis középpályása, Mehdi Torabi szerezte az első negyedóra végén egy lefordulást követően. Bár a hazaiaknak több lehetősége is lett volna az előny növelésére, képtelenek voltak újabb találatokat szerezni.

Irán – Nicaragua 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Torabi (15.), ill.