Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Lukaku sérülten is tagja a belga válogatott keretének

A jövő vasárnap rajtoló katari világbajnokságot megelőzően a belga válogatott is kijelölte a végleges keretét…

( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News via Getty Images)

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez meghatározta azt a 26 főt, melyekkel a négy évvel ezelőtti bronzérmes képviseltetni fogja magát a 2022-es seregszemlén.

A legnagyobb kérdés a keret összeállítását illetően az Inter csatára, Romelu Lukaku szereplése volt, aki hetek óta sérüléssel bajlódott, végül azonban bekerült a névsorba. Egyébként túl nagy meglepetés aligha lehet a névsor összetételét illetően, így a teljesség igénye nélkül olyan klasszisok erősítik majd a csapatot, mint Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne vagy Eden Hazard.

“Romelu nincs tökéletes állapotban, ez egyértelmű, de az elmúlt három nap nagyon pozitív volt. Minden másodpercet megadunk neki, hogy megfelelő formába lendüljön. Jelenleg úgy számolunk, hogy a csoportkörben legalább egyszer bevethetjük” – jegyezte meg a kapitány.

A szakember arról is tájékoztatást adott, hogy Bryan Heynen, Alexis Saelemaekers, Dodi Lukebakio és Jason Denayer a tartalék, ha a nevezettek közül valaki mégsem lenne alkalmas a játékra, akkor a november 23-i, Kanada elleni nyitó mérkőzés előtt 24 órával bármelyiküket nevezheti a 26 fős keretbe.

A belgák az F csoportban Horvátországgal, Kanadával és Marokkóval küzdenek a továbbjutásért.

A belga válogatott vb-kerete:

Kapusok: Thibaut Courtois (Real Madrid – Spanyolország), Simon Mignolet (FC Bruges), Koen Casteels (Wolfsburg – Németország)
Hátvédek: Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Leander Dendoncker, Zeno Debast, Arthur Theate, Wout Faes
Középpályások: Hans Vanaken (Anderlecht), Axel Witsel (Atlético Madrid – Spanyolország), Youri Tielemans (Leicester City – Anglia), Amadou Onana (Everton – Anglia), Kevin de Bruyne (Manchester City – Anglia), Yannick Carrasco (Yannick Carrasco – Atlético Madrid), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund – Németország), Timothy Castagne (Leicester City – Anglia), Thomas Meunier (Borussia Dortmund – Németország)
Támadók: Romelu Lukaku (Internazionale – Olaszország), Michy Batshuayi (Fenerbahce – Törökország), Lois Openda (Lens – Franciaország), Charles de Ketelaere (AC Milan – Olaszország), Eden Hazard (Real Madrid – Spanyolország), Jérémy Doku (Rennes), Dries Mertens (Galatasaray – Törökország), Leandro Trossard (Brighton – Anglia)