Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Dél-Korea győzelemmel, Kanada döntetlennel melegített a vb-re – videóval

A pénteki napon világszerte válogatott-mérkőzésekre került sor a világbajnokságra vagy a soron következő nemzetközi megmérettetésekre való felkészülés jegyében…

(Photo by Seung-il Ryu/NurPhoto via Getty Images)

A világbajnokságra készülő Dél-Korea válogatottja 1-0-s győzelmet aratott Izland ellen Hwaseongban. Paulo Bento csapata több kimaradt helyzet után az első félóra végeztével került lépéselőnybe, amikor Cho Gue-Sung bejátszását Song Min-Kyu fejelte be közelről. A koreaiak több helyzetet alakítottak ki, többször is lehetőségük nyílt az előny növelésére az enerváltan futballozó izlandiak ellen, azonban a további helyzeteket elpuskázták, de így is egygólos hazai sikert arattak.

Dél-Korea – Izland 1-0 (1-0)
Gólszerző: Song Min-Kyu (33.), ill.

 

A 36 év után esedékes első világbajnoki részvételére készülő Kanada 2-2-es döntetlent játszott Bahrein vendégeként. A juharlevelesek a találkozó elején már az első öt perc elteltével megszerezték a vezetést a Montrealban játszó Ismael Kone ziccere révén, azonban a házigazda kevesebb mint tíz perc alatt válaszolt. A kanadai válogatott hiába játszott kezdeményezőbben, képtelen volt feltörni a hazaiak reteszét, így az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. A folytatásban sem egyértelműsítette meddő mezőnyfölényét a kanadai csapat, Bahrein a második játékrész derekánál egy tizenegyesből megszerezte a vezetést. A végén így Kanadának még az ikszért is kaparnia kellett, de az utolsó tíz percben Lucas Cavallini kiegyenlített, így legalább a vereséget el tudták kerülni.

Bahrein – Kanada 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Al-Humaidan (14.), Hilal (65. – büntetőből), ill. I. Kone (6.), Cavallini (81.)