Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: NB I-es légiós is lesz a katari tornán

Miután tegnap Ryan és Sammy Mmaee sem került be a marokkói válogatott keretébe, pénteken nyilvánosságra hozták Tunézia világbajnoki résztvevőit…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros alapembere, Aissa Lauidouni is meghívót kapott a tunéziai válogatott viálgbajnoki keretébe, derült ki a pénteki kerethirdetés végén.

A 24-szeres válogatott középpályás alapembere volt a vb-részvételt kiharcoló tunéziai csapatnak, mind a nyolc selejtezőn pályára lépett és egy gólt szerzett, így egyedüli NB I-es légiósként szerepelhet az idei világbajnokságon.

Laidouni 2020 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, ahol aztán hamar a csapat egyik húzóembere lett, nagy szerepe volt abban, hogy a Ferencváros ilyen jól teljesített a hazai, illetve a nemzetközi porondon is az utóbbi években. Az FTC színeiben eddig összesen 102 alkalommal lépett pályára, kilenc gólja mellett 16 gólpassza is van.

A meghívott játékos személyében 2014 után lesz ismét Fradi-játékos a világbajnokságona, kkor a brazíliai tornára Muhamed Besic jutott ki a bosnyák nemzeti csapat tagjaként.

Tunézia a világbajnokság Dániával, Ausztráliával és Franciaországgal találkozik a csoportkörben.

A tunéziai válogatott kerete a világbajnokságra:

Kapusok: Mohamed Szedki Debsi (ES Tunis), Ajmen Dahmen (CS Sfaxien), Besir Ben Szaid (US Monastir).
Hátvédek: Bilel Ifa (Kuwait SC), Montasszar Talbi (Lorient), Nader Gandri (Club Africain), Omar Rekik (Sparta Rotterdam), Mortadha Ben Unesz (Kasimpasa), Ali Maalul (Al Ahly), Mohamed Drager (Luzern), Rami Kaib (Heerenveen), Hamza Matluti (Zamalek), Ali Abdi (Caen), Dylan Bronn (Salernitana).
Középpályások: Szaif-Eddine Kaui (Clermont), Anisz Ben Szlimane (Bröndby), Gailene Saalali (ES Tunis), Hannibal Mejbri (Birmingham City), Ferjani Szasszi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencváros), Saim El Dzsebali (Lyon), Elliesz Skiri (Köln).
Támadók: Szajfallah Ltaief (Basel), Szeifeddine Dzsaziri (Zamalek), Jusszef Mszakni (Al-Arabi), Taha Jasszine Kenisszi (Kuwait SC), Naim Szliti (Al-Ettifaq), Isszam Dzsebali (Odense Boldklub), Wahbi Kazri (Montpellier).