Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: félgőzzel is kiütéses győzelmet aratott a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 15. fordulójának vasárnapi játéknapját a listavezető PSG mérkőzése nyitotta, akik az Auxerret látták vendégül.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Kevés lehetőséget, de nagy PSG fölényt hozott a mérkőzés első félideje. A találkozó első nagy lehetőségét kihasználva a hazaiak a 11. percben előnybe is kerültek. Egy Messi kiugratást Mendes tálalt középre, Mbappé pedig védhetetlenül a léc alá varrta a labdát, 1-0! Az Auxerre egy komoly lehetőséget tudott kidolgozni az első 45 percben, erre a 17. minutumban került sor, amikor Niang tornáztatta meg Donnarummát, aki nagy bravúrral hárítani tudta a próbálkozást. A PSG ezt követően nagy mezőnyfölényben futballozott, ám ez az erősen tartalékos hozzáállás nem volt elég arra, hogy többször megbontsák az Auxerre védekezését.

A második játékrész aztán ugyanúgy kezdődött, ahogy az első 45 perc. A félidő első perceit igyekezett jobban megnyomni a párizsi alakulat, ami újabb góllal párosult. Nuno Mendes egyéni alakítását követően több védőt is átverve tálalt középre, amit Soler okosan a hosszú alsóba bólintott, 2-0! Az 57. percben aztán sikerült teljes mértékben a találkozót. Egy vendég szögletet követően indított ellentámadást a PSG, Soler kiugratásával pedig Hakimi nyargalhatott egészen a kapuig, ahol Costil mellett higgadtan elpasszolta a játékszert, 3-0! A 66. minutumban még tovább növelhette volna az előnyét a párizsi alakulat, ám Messi kísérleténél a felső léc megmentette a vendégeket. A 81. percben aztán megszületett a 4. találat is, egy nagy védelmi hibát kihasználva Ekitike visszatett labdájából Sanches volt eredményes, 4-0! Nem sokkal később még tovább nőtt a különbség, egy újabb védelmi hiba nyomán Ekitike talált a hálóba, 5-0! A PSG így összességében félgőzzel is kiütéses győzelmet aratott és 5 pontos előnnyel várhatja a világbajnokság utáni folytatást.

Paris Saint-Germain – AJ Auxerre 5-0 (1-0)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: T. Leonard
Gólszerzők:
Mbappé (11.), Soler (51.), Hakimi (57.), Sanches (81.), Ekitike (84.) ill.-
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: -ill.-

PSG: Donnarumma – Ramos (Kimpembe 75.), Pereira, Mukiele – Mendes, Verratti (Zaire-Emery 82.), Soler (Sanches 61.), Hakimi – Neymar (Ekitike 75.), Mbappé, Messi (Sarabia 75.) Vezetőedző: Christophe Galtier

Auxerre: Costil – Joly (Hein 58.), Raveloson, Jubal, Jeanvier, Mensah – Sinayoko (Perrin 58.), Sakhi (M’Changama 84.), Touré, Autret (Charbonier 70.) – Niang (Da Costa 58.) Vezetőedző: Christophe Pelissier

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lyon – Nice 1-1

Szombat:
Lens – Clermont 2-1
Rennes – Toulouse 2-1

Vasárnap:
PSG – Auxerre 5-0
15:00 Brest – Troyes
15:00 Lille – Angers
15:00 Montpellier – Reims
15:00 Nantes – Ajaccio
17:05 Strasbourg – Lorient
20:45 Monaco – Marseille (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore