Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi meghökkentő kijelentést tett Guardioláról

Az argentinok világbajnokságra készülő klasszisa egy interjú keretein belül korábbi Barcelona-edzőjéről is beszélt…

(Photo by A. Beier/FC Bayern via Getty Images)

A világbajnokságra készülő Lionel Messi az argentin Olénak adott interjút, melyben a vb-esélyek elemzése mellett korábbi edzője, Pep Guardiola személyéről is tett egy elsőre meghökkentőnek tűnő kijelentést:

“Guardiola irányításával a Barca 2008 és 2012 között rengeteg címet nyert. A játékunk kívülről olyan egyszerűnek tűnt, hogy mindenki le akart másolni, csak éppen nem lehetett. Ezzel tulajdonképpen ártott a világ labdarúgásának. Guardiolának egészen kivételes a játékról alkotott véleménye, ahogyan elemezni tudja a mérkőzéseket, a módszerei és az, ahogyan kommunikál velünk, játékosokkal.”

Messi emellett azt is elárulta, hogy az argentin válogatottnak minden mérkőzést komolyan kell vennie a tornán.

“Mindig hálás vagyok azért a sok szeretetért, melyeket tőletek kapok. Én is épp ugyanolyan izgatott vagyok egy világbajnokság előtt, mint ti. Megígérhetem, hogy bárkivel meg fogunk küzdeni, mert ez a csapat bárkivel felveszi a harcot. Minden meccset komolyan fogunk venni és a legjobb tudásunk szerint fogunk harcolni. Nem adjuk fel soha, bízom benne, hogy Isten is megsegít bennünket” – üzente az argentin szurkolóknak.