Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Mexikó keretet hirdetett, a Wolves sztárja utazik a tornára

Hosszas várakozás után az utolsók közt Mexikó válogatottja is kihirdette utazó keretét az idei világbajnokságra…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A mexikói válogatott szövetségi kapitánya, Gerardo “Tata” Martino a hétfői napon hozta nyilvánosságra, hogy mely játékosok képviselik az El Tri színeit a katari világbajnokságon.

A hosszú várakozás oka Raúl Jiménez csipősérülése volt, ugyanis az utolsó pillanatig kérdéses volt a szereplése, azonban végül úgy döntöttek, hogy elutazhat a többiekkel a tornára. Rajta kívül olyan Európában légióskodó játékosok lehetnek erősségei a válogatottnak, mint a Napoli csatára, Hirving Lozano, a Real Betis veteránja, Andrés Guardado vagy az Ajax védekező középpályása, Edson Álvarez. Jiménez bekerülésével a Feyenoord támadója, Santiago Giménez marad le a tornáról, ő lett volna a beugró a Wolves csatára helyett. A keret a rendkívül intenzív hazai bajnokságban játszókra épül, köztük az elnyűhetetlen veterán kapus, Guillermo Ochoa, vagy a Club América legendája, Henry Martín.

Mexikó a C csoportban Lengyelország, Argentína és Szaúd-Arábia ellen küzdhet a továbbjutásért.

A mexikói válogatott vb-kerete:

Kapusok: Guillermo Ochoa (Club América), Alfredo Talavera (Juárez), Rodolfo Cota (Club León)
Hátvédek: Kevin Álvarez (Pachuca), Néstor Araujo (Club América), Gerardo Arteaga (KRC Genk), Héctor Moreno (Monterrey), Jesús Gallardo (Monterrey), César Montes (Monterrey), Jorge Sánchez (Ajax), Johan Vásquez (Cremonese)
Középpályások: Edson Álvarez (Ajax), Roberto Alvarado (Chivas Guadalajara), Uriel Antuna (Cruz Azul), Luis Chávez (Pachuca), Andrés Guardado (Real Betis), Érick Gutiérrez (PSV Eindhoven), Héctor Herrera (Houston Dynamo), Orbelín Pineda (AEK Athén), Carlos Rodríguez (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey)
Támadók: Rogelio Funes Mori (Monterrey), Raúl Jiménez (Wolverhampton), Hirving Lozano (Napoli), Henry Martin (Club América), Alexis Vega (Chivas Guadalajara)