Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: bajnok edzőt kapott Gignacék csapata – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) elmúlt idényében ismét várakozáson alul szereplő Tigres UANL gárdája edzőváltást jelentett be…

(Photo by Carlos Zepeda/Jam Media/Getty Images)

A Tigres UANL együttese a szerdai napon hozta nyilvánosságra, hogy a múlt héten távozó Miguel Herrera utódja a korábban két helyi bajnoki címet nyerő argentin Diego Cocca lesz.

Az 50 esztendős tréner annak idején hazájában is nyert egy bajnoki címet 2014-ben, amikor a Racing Clubot vezette az argentin bajnokság csúcsára. Cocca az elmúlt két évben a rivális Atlas Guadalajara edzője volt, mellyel megnyerte a 2021-es Aperturát és a 2022-es Clausurát. Azt megelőzően a Santos Laguna és a Tijuana csapatánál ugyancsak tevékenykedett már az országban.

A többek közt André-Pierre Gignacot és Florian Thauvint is foglalkoztató Tigres a 2019-es Clausura-bajnoki cím óta képtelen volt felérni a mexikói trónra. A korábban a válogatottat is irányító Herrera az elmúlt szűk két évben irányította az együttest, és bár minden kiírásban az esélyesek közé tartoztak, vele sem tudtak bajnokok lenni.