Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: kikapott Ecuadortól a házigazda a nyitómeccsen – videóval

Magyar idő szerint ma 17:00-kor elindult a 2022-es katari világbajnokság. A házigazda Ecuadorral találkozott az első csoportban és nagyon sima dél-amerikai győzelmet hozott a nyitómeccs. Egy büntetővel nyitottak az ecuadoriak, amire még nem volt példa a vb-k történetében, később pedig ezt az előnyt kétgólosra növelték. Sok veszélyt nem jelentett Katar, mivel az egész találkozón egyszer sem találta el a kaput. A torna holnap folytatódik Anglia és Irán találkozójával. 

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Jól indult Ecuador számára a mérkőzés, mivel már a 3. percben betaláltak, amikor Valencia fejelte a rövid felsőbe a labdát, azonban les miatt végül érvénytelenítették a találatot. Jobban játszott a dél-amerikai csapat a házigazdánál, és a 15. percben egy büntetőt is kaptak, amikor Ibarra lőtt kapura, ám a kapus egy ütemmel később érkezett és elgáncsolta a játékost. Valencia állt oda a labda mögé, és finoman a bal alsó sarokba passzolt. Ezzel megszerezte a vezetést és az első gólt a világbajnokságon. Sok helyzetet nem hozott az első félidő, azonban Katar nem nehezítette meg a vendégek dolgát. A 31. percben érkezett a második ecuadori gól, ismét Valencia volt eredményes: Preciado beadását a jobb alsó sarokba fejelte a támadó az ötös bal sarka elől, a kapusnak esélye sem volt. Hosszú hosszabbítás érkezett, amelynek az utolsó, 46. percében jött az első egy nagy helyzete Katarnak, amikor Pedro Miguel jobbról adta be a labdát, Almoez pedig az ötösről a jobb alsó mellé fejelte.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, Ecuador volt a veszélyesebb, de nagyon kevés helyzetet hozott a játékrész. Az 56. percben megvillant a csereként beállt Méndez, aki Ibarrát indította egy tökéletes passzal, majd két védő közül lőtt is, ám a kapus egy nagy vetődéssel védeni tudott. Volt néhány megvillanása a katariaknak, de ezek nem voltak túl veszélyesek. A 62. percben Pedro Miguel fejelt nagy erővel kicsivel a jobb alsó sarok mellé, majd a 75. percben Afif lőtt nagyjából 23 méterről a kapu fölé. A 87. percben hatalmas gólt szerezhetett volna Katar, amikor egy ecuadori kirúgás után Muntari lőtte előre a labdát félpályáról, a labda pedig csak centikkel kerülte el a kaput. A házigazda végül egyszer sem találta el a kaput a találkozó során, Ecuador pedig tökéletesen nyitotta a vb-jét.

Katar – Ecuador 0-2 (0-2)
Helyszín: al-Bajt Stadion (al-Hor) Vezette: Daniele Orsato (olasz)
Gólszerzők: – ill. Valencia (16. – büntetőből, 31.)
Sárga lap: Al-Seeb (16.), Almoez (22.), Budaif (36.), Afif (78.) ill. Caiceido (29.), Mendez (56.)
Kiállítás: – ill. –

Katar: Al-Seeb, Pedro Miguel, Al-Ravi, Huhi, Hasszan, Ahmed, Al-Hajdosz (Vaad, 72.), Hatem, Budaif, Almoez (Muntari, 72.), Afif. Szövetségi kapitány: Felix Sanchez

Ecuador: Galíndez, Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán, Plata, Méndez, Caiceido (Franco, 90.), Ibarra (Sarmiento, 38.), Estrada (Rodriguez, 90.), Valencia (Cifuentes, 77.). Szövetségi kapitány: Gustavo Julio Alfaro

Az A-csoport jelenlegi állása: 


Standings provided by Sofascore