Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: újabb bombameglepetés! Vereséggel nyitott a német válogatott! – videóval

Elképesztő meglepetéssel nyit az E-csoport, Németország hiába dominált, kikapott Japán ellen a szerdai játéknapon…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Miután Oroszországban már a csoportkörben kiesett, Németország számára különös fontossággal bírt a Japán elleni nyitómérkőzés az E-csoport nyitómérkőzésén.

Az első félidő folyamán hengerelt a német válogatott, a csapat támadósora szinte macska-egér játékot játszott a japán védelemmel, azonban a legurított, lekészített labdák rendre kimaradtak, így a csapat mindössze egy Raum ellen elkövetett szabálytalanságot követően tudott betalálni a japán kapuba, Ikay Gündogan sikeresen értékesített büntetőjének köszönhetően. Japán egyszer tudott villanni a kontrajátékukra építkezve, azonban Neuer hiába kapitulált, Maeda gólja les miatt érvénytelennek bizonyult. A félidő hajrájában ugyan a németek újra ünnepelhettek, azonban a játékvezetés itt is közbeszólt, és szintén les miatt elvették Havertz találatát.

A második félidő a kapusokról szólt, míg Gonda megannyi német támadást hárított, meccsben tartva a japánokat, addig a hetvenedik percben a németek kapusát is megtornáztatták, hiszen Neuer a torna egyik legnagyobb védését mutatta be, így megvédve csapatát az előny elvesztésétől. Azonban az öröm nem tartott sokáig, hiszen a japánok a 75. percben ismét sakk-mattra játszották ki a német védelmet, ám ezúttal Doan Ritsu be tudta fejezni az akciót, így hozva nehéz helyzetbe a németeket.

Az igazi hideg zuhany csak ezt követően jött, hiszen Japán 8 perccel az egyenlítést követően ismét betalál, így megfordítva a mérkőzést a mérkőzés 83. percében.

A németek észveszejtő rohamot indítottak a hajrá folyamán, azonban mindez hiába, Japán hatalmas meglepetést okozva minden próbálkozást kivéd, és megnyeri az E-csoport nyitómérkőzését.

Németország – Japán 1-2 (1-0)
Helyszín: Khalifa Nemzetközi Stadion (Doha) Vezette: Barton I. (Sal.)
Gólszerzők: Gündogan (33.) ill. Doan (75.) Asano (83.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Németország: Manuel Neuer, Nico Schlotterbeck, Antonio Rüdiger, David Raum, Niklas Süle, Thomas Müller, Ilkay Gündogan, Joshua Kimmich, Kai Havertz, Jamal Musiala, Serge Gnabry.

Japán: Shuichi Gonda, Maya Yoshida, Kou Itakura, Yuto Nagatomo, Hiroki Sakai, Daichi Kamada, Ao Tanaka, Wataru Endo, Daizen Maeda, Takefusa Kubo, Junya Ito.

Standings provided by Sofascore