Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Crisitano Ronaldo az első olyan játékos, aki öt világbajnokságon is betalált

Ahogy arról beszámoltunk, Portugália 3-2-re győzte le Ghánát a 2022-es világbajnokság H-csoportjában. Az első gólt Cristiano Ronaldo szerezte, aki ezzel egy hatalmas rekordot állított be. 

(Photo by Sarah Stier – FIFA/FIFA via Getty Images)

Cristiano Ronaldo lett az első olyan játékos a világbajnokságok történetében, aki öt tornán is gólt szerzett. A portugál támadó azon kevesek közé tartozik, akik öt vb-n is pályára léphettek, ám CR az egyetlen eddig, aki az összesen betalált. Pontosan 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban és most, 2022-ben.

A portugál válogatott tizenegyesből szerzett vezetést Ghána ellen tizenegyesből, amit Cristiano Ronaldo harcolt ki és értékesített is, amivel beállította a rekordot. Ezt követően André Ayew kiegyenlített, de nagyon hamar ismét vezetést szerzett Portugália Joao Félix és Rafael Leao találataival. A  végén még szépített Bukari, de a portugálok már kihúzták a vb-ig.

Lionel Messinek is ez az ötödik világbajnoksága, ő azonban ezen a tornán nem érheti be nagy riválisát, mivel ő 2010-ben nem talált be egyszer sem. Az argentinnak ez a negyedik vb-je, amin gólt szerzett, a Szaúd-Arábia elleni tizenegyesével. Messi mellett a brazil Pelé, a német Miroslav Klose és a szintén német Uwe Seller is négy
világbajnokságon talált be.