Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: döntetlennel nyitotta a H-csoportot Uruguay és Dél-Korea – videóval

A világbajnokság negyedik gól nélküli döntetlenje született, ezúttal Uruguay és Dél-Korea nem tudott mit kezdeni egymással…

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Magabiztosan érkezett Uruguay a H-csoport nyitómérkőzésére, azonban Dél-Korea a frissen felépült szupersztárjuk, Heung-Min Son vezényletével húzták ki a széket Luis Suarezék alól, így a Portugália – Ghána mérkőzés győztese akár már ma elléphet a csoportjukban.

Az első félidő folyamán úgy tűnt, hogy Uruguay kezd magabiztosabban, azonban Dél-Korea rendre elnyomta a kék-fehérek próbálkozásait, miközben leginkább Sonra kihegyezett kontrákkal operált, ez a játékterv pedig úgy tűnt akár sikeres is lehet, hiszen Godinék mindössze 1-1 lehetőséghez jutottak, ahol a védő egy alkalommal a kapufára vágta a labdát az első félidőt lefújását megelőzően.

A második játékrész is hasonlóan alakult egy kései kapufával megfűszerezve, ám ezúttal a Real Madrid sztárja, Fede Valverde vágta bombaerősen a dél-koreai kapufára a labdát mielőtt a francia játékvezető lefújta a mérkőzést.

A H-csoport nyitómérkőzésének döntetlenje pedig leginkább a Portugál – Ghána összecsapás győztesének kedvezhet, hiszen aki ott meg tudja kaparintani a 3 pontot, az egy igen magabiztos előnyre tehet szert rögtön az első forduló folyamán.

Uruguay – Dél-Korea 0-0 (0-0)
Helyszín: Education City Stadium (Al Rayyan) Vezette: Turpin C. (Fra)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Caceres 57. ill. –
Kiállítás: – ill. –

Uruguay: Sergio Rochet, José María Giménez, Diego Godín, Mathías Olivera (Matías Viña), Martín Cáceres, Rodrigo Bentancur, Matías Vecino (Nicolás de la Cruz), Federico Valverde, Luis Suárez (Edinson Cavani), Darwin Núñez, Facundo Pellistri.

Dél-Korea: Kim Seung-Gyu, Kim Young-Gwon, Kim Min-Jae, Kim Jin-Su, Kim Moon-Hwan, Lee Jae-Sung (Son Jun-Ho), Jung Woo-Young, Hwang In-Beom, Hwang Ui-Jo (Cho Gue-Sung), Son Heung-Min, Na Sang-Ho (Lee Kang-In).

Standings provided by Sofascore