Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: több negatív rekord is megdőlt az Uruguay-Dél-Korea mérkőzésen

Ahogy arról beszámoltunk, Uruguay és Dél-Korea 0-0-ás döntetlent játszott a katari világbajnokság H-csoportjának nyitómérkőzésén. A nem túl izgalmas mérkőzésen így is több rekord született, igaz, ezek közül több negatív csúcs. 

(Photo by Lionel Hahn/Getty Images)

Érdekes statisztika, hogy a mérkőzésen bár 17 alkalommal lőttek kapura a csapatok, végül ezek közül csak egyetlen egy találta el a kaput az egész találkozón. Igaz, a FIFA adatai szerint még ez az egy sem történt meg, azt az egy kapura lövést a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta találta meg. Ha viszont a FIFA-nak van igaza, akkor ez negatív rekord, ami az 1986-os vb-n lejátszott Dánia-Skócia mérkőzés egyetlen kaput eltaláló lövését is alulmúlja. Ha a Optának, csak beállítottak egy újabb negatív csúcsot.

Ez volt a 2022-es világbajnokság negyedik gól nélküli döntetlenje, amivel átlépték az 1982-es rekordot, ahol a csoportkör első fordulójában három olyan mérkőzés volt, amelyeken egyik csapat sem talált be. Ráadásul arra sem volt még példa, hogy nyolc különböző csapat gól nélkül zárjon a torna ezen részében.

A csoportkör eddigi 14. mérkőzésén ez volt a 10. első félidő, amelyen nem született gól.

Uruguay zsinórban az ötödik csoportmeccsén sem kapott gólt, legutóbb 2014-ben, az Anglia elleni csoportmeccs 75. percében Wayne Rooney talált be a dél-amerikaiak kapujába. Mindez azt jelenti, hogy a dél-amerikai csapat 465 perce nem kapott gólt vb-csoportkörben.