Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: történelmet írt a kanadaiak szövetségi kapitánya

Belgium szoros küzdelemben 1-0-ra legyőzte Kanadát, de a világbajnokságra 36 év után visszatérő juharlevelesek büszkék lehetnek teljesítményükre…

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A kanadai válogatott szövetségi kapitánya, John Herdman lett a valaha volt első edző, aki férfi és női világbajnokságon is irányított. Az angol szakember a kanadai férfi válogatott előtt a női szakágban Új-Zélandot és Kanadát irányította vb-n.

Herdman és csapata számtalan dicséretetet kapott a vereség ellenére, mivel sokak szerint jobban játszották a belgáknál, akik ellen 22 kapura lövést regisztráltak, ráadásul az egy megítélt büntető mellett két másik tizenegyest is számonkérhettek a játékvezetőn. A tréner a nyilatkozatában elárulta, hogy hogyan tüzelte játékosait a vereség után:

“Csak annyit mondtam nekik, hogy ide tartozunk, megyünk tovább és megb*sszuk Horvátországot. Ilyen egyszerű az egész.”

“Büszke vagyok a teljesítményre, de az első meccsen három pontot kell szerezni. Ma este lehetőségünk volt arra, hogy csoportelsők legyünk – ez volt a küldetésünk, és ezt elszalasztottuk. Ezek a srácok kitettek magukért, megmutatták, hogy képesek ezen a szinten is jó teljesítményt nyújtani. Büszkévé tették a szurkolókat, és éreztették velük, hogy ide tartoznak, és ez fontos volt számunkra. Horvátország a következő küldetésünk. A 2012-es londoni olimpián elvesztettem az első meccsemet, aztán 86 év után először nyertünk érmet, szóval most az a kérdés, hogyan reagálunk. Ezzel a hittel és a testvériség szoros megtartásával van esélyünk” – fejtette ki bővebben is a véleményét.

A folytatásban Kanada vasárnap lép pályára az előző vb-n döntőt játszó Horvátország ellen.