Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nagyot küzdött Kanada, de a rutinos belgák gyűjtötték be a három pontot! – videóval

Belgium is megkezdte a szereplését a katari labdarúgó-világbajnokságon, ahol azzal a Kanadával csaptak össze, amely legutóbb 36 éve szerepelt vb-n.

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency)

Nagyon bátran kezdett neki a mérkőzésnek a kanadai válogatott, amelyen nem érződött semmiféle megilletődöttség, pedig legutóbb 1986-ban jártak világbajnokságon. John Herdman csapata nagyon korán előnybe is kerülhetett volna, Carrasco kezezése után ugyanis büntetőhöz jutottak a kanadaiak. Az ítéletet Davies hajtotta végre, a Bayern sztárja azonban igen gyenge kísérlettel próbálkozott, amit Courtois hárítani tudott! A folytatásban is inkább Kanada tudta kidolgozni a veszélyesebb helyzeteket. Belgium is többször el tudott jutni a kapuig, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 36. percben aztán egy újabb Courtois nagy védésére volt szükség, aki Laryea lövését hárította. A szünet előtt viszont előnybe került Belgium: Alderweireld kiugratását Batshuayi tudta levenni a védők között, majd sikerült ellőnie a játékszert Bojan mellett, aki hiába ért a labdához, hárítani nem tudott, 1-0! Kanada szinte azonnal egalizálhatott volna, ám a ráadásban David beadását Buchanan 6 méterről a léc fölé vágta!

A második játékrész is egy komoly kanadai helyzettel indult, a 49. percben Buchanan beadásából Eustaquio szerezhetett volna gólt, de a fejesi elkerülte a jobb alsót. Ezt követően viszont kissé leült a mérkőzés irama, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a belgák igyekeztek az előny megőrzésére fókuszálni. A következő nagy helyzetre egészen a 80. percig kellett várni, ekkor Larin fejelhetett igen üresen, de Courtoisnak ez sem okozott gondot. A véghajrában mindent megpróbáltak a kanadaiak, ám nem tudták feltörni a rutinos belgák védelmét, akik okosan lepörgették az utolsó perceket és így győzelemmel kezdték a tornát!

Belgium – Kanada 1-0 (1-0)
Helyszín:
Ahmad bin Ali Stadion Vezette: J. Sikazwe
Gólszerző: Batshuayi (44.) ill.-
Sárga lapok: Carrasco (9.), Meunier (53.), Onana (56.) ill. Davies (81.), Johnston (83.)
Kiállítás: -ill.-

Belgium: Courtois – Vertonghen, Alderweireld, Dendoncker – Carrasco (Meunier 46.), Witsel, Tielemans (Onana 46.), Castagne – de Bruyne, Batshuayi (Openda 78.), Hazard (Trossard 62.) Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Kanada: Borjan – Johnston, Vitoria, Miller – Hoilett (Larin 58.), Hutchinson (Koné 58.), Eustaquio (Osorio 81.), Laryea (Adekugbe 74.) Davies, David, Buchanan (Millar 81.) Szövetségi kapitány: John Herdman


A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap eredményei:

Marokkó – Horvátország 0-0
Németország – Japán 1-2
Spanyolország – Costa Rica 7-0
Belgium – Kanada 1-0

Az F-csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore