Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két évvel ezelőtt hunyt el Diego Maradona

Ezen a napon két éve, hogy elhunyt a világon a valaha volt egyik legnagyobb hatást gyakorolt labdarúgó, az 1986-os világbajnok Diego Maradona…

(Photo by David Cannon/Allsport/Getty Images/Hulton Archive)

2020. november 25-én 60 esztendős korában hunyt el Diego Maradona, az argentinok egykori klasszis labdarúgója, akinek emlékét Argentínában, Nápolyban és világszerte milliók őrzik emlékezetükben.

Maradona egykori emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót nevezték el róla. A közelmúltban pedig egy újabb szobrot adták a tiszteletére a stadionban. Hazájában a La Platai Városi Stadion vette fel a nevét, a létesítmény főbejárata előtt pedig hatalmas szobrot emeltek a tiszteletére. Bizonyára Argentínában még további honorálásokra lehet majd számítani, hiszen a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Diego Maradona minden idők egyik legjobb játékosa, egyúttal a világon a labdarúgásra valaha a legnagyobb hatást gyakorolt személyisége volt.

Az 1986-os világbajnok legenda aktív pályafutása során hazájában az Argentinos Juniors, a Boca Juniors és a Newell’s Old Boys együtteseiben fordult meg. Európában az említett nápolyi kaland (1984-1991) előtt a Barcelona, utána a Sevilla futballistája volt.