Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Szczesny és Lewandowski mentette meg a lengyel győzelmet – VIDEÓVAL

Ma délután a lengyel válogatott ellen kellett bizonyítania a katari torna talán legnagyobb meglepetést okozó csapatának, Szaúd-Arábiának. Robert Lewandowski még mindig az élete első világbajnoki találatát üldözte. A tét persze hatalmas volt, lévén az európai együttesnek létfontosságú volt ma egy esetleges győzelem.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

„C” csoport – 2. forduló
A mérkőzés elején viszonylag sok volt az eladott labda. A közel-keleti együttes közönség kedvence, Kanno ismét remekül mozgott a középpályán, fantáziadúsan vezetgette a támadásaikat a kulturált csapata taktikájában. Összességében elmondható volt, hogy hiába került be Lengyelország kezdőcsapatába a már-már bekövetelt Arkadiusz Milik, nem volt sokkal erőteljesebb Lewandowski és társainak előrejátéka. Szaúd-Arábia jóval veszélyesebben, több labdát birtokolva igyekezett felülkerekedni a kissé feszült hangulatú meccsen.
Meglepetésre mégis a lengyelek tudták megszerezni a vezetést a szünet előtti hajrában. Matty Cash jó elmozgása után Lewandowskitól kapott labdát Piotr Zielinski. A Napoli sztárja karrierje tizedik felnőtt válogatott gólját szerezte.
A szaúdiak nem lassítottak, és a ráadás pillanataiban egy kissé véleményes, VAR-segítséggel megítélt büntetőhöz jutottak. Azonban Wojciech Szczesny kivédte Al Dawsari próbálkozását.

A szünet után folytatódott a kreatív „vendég” fölény, ám a sokkal többet passzoló zöldmezesek képtelenek voltak tartósan veszélyt jelenteni a lengyel kapu előtt. Sőt, egy remek támadás végén majdnem megduplázták előnyüket, azonban Arka Milik csak a kapufára tudta fejelni a labdát. Sőt, pár perccel később Lewandowski is csak a kapufáig jutott.

A mérkőzés vége felé nagyon sokat enyhült a szaúdi fölény, ez pedig megbosszulta magát. Robert Lewandowski bebiztosította a lengyel győzelmet. Az FC Barcelona sztárja pályafutása első világbajnoki gólját szerezte. Lengyelország a csoport élére ugrott, a harmadik fordulóban már egy Argentína elleni döntetlennel is ott lenne a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0 (1-0)
Helyszín: Education City Stadium (Al Rayyan); Vezette: Wilton Sampaio (brazil).
Gólszerző: Zielinski (39.), Lewandowski (82.), ill. –
Sárgalap: Kiwior (15.), Cash (16.), Milik (19.), ill. Malki (20.), Al Amri (45+4.)*

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Kiwior, Glik, Cash – Bielik, Krychowiak – Frankowski, Zielinski (Kaminski, 63.), Milik (Piatek, 71.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.
Szaúd-Arábia: Al Owais, Al Breik (Al Ghannam, 65.), Al Boleahi, Al Amri, Abdulhamid – Al Malki (Al Oboud, 85.) – Kanno, Al Najei (Al-Abed, 46.)(Al-Bahebri, 90+5.) – Al Dawsari (Al Shehri, 85.), Al Shehri, Al Buraikan. Szövetségi kapitány: Hervé Renard (francia).

A meccs összefoglalója:

A csoport állása:


Standings provided by Sofascore

A világbajnokság mai programja:
Tunézia – Ausztrália 0-1
Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0
17:00 Franciaország – Dánia
20:00 Argentína – Mexikó