Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Duke gólja döntött, Ausztrália legyőzte Tunéziát! – videóval

Nehéz helyzetbe került a tunéziai válogatott, miután egygólos vereséget szenvedett Ausztrália ellen a katari világbajnokság D-csoportjának második fordulójában.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A nyitófordulóban a dánokkal ikszelő tunéziaiak kisebb győzelmi kényszerben léptek pályára az ausztrálok ellen, hiszen a harmadik fordulóban a címvédő Franciaországgal találkoznak majd Aissa Laidouniék – a Ferencváros középpályása egyébként ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget. Ennek ellenére az ausztrálok jutottak vezetéshez, méghozzá a 23. percben Mitchell Duke révén. Tunézia az első játékrészben el sem találta Matt Ryan kapuját, így az ausztrálok előnye nem forgott veszélyben, így maradt az 1–0 a szünetre.

A fordulást követően már átvették az irányítást a tunéziaiak, akik többször is egyenlíthettek volna. Ryan kapus remekül teljesített, az ausztrálok pedig megőrizték az eredményt, védekező felfogásban. A sárga lapos Laidounit a 67. percben cserélte le Jalel Kadri mester.

Ausztrália a három pontnak köszönhetően feljött a második helyre a D-csoportban, míg Tunézia csak a csodában bízhat már. A kvartett másik két együttese, Franciaország és Dánia szintén szombaton, 17 órakor találkoznak egymással.

Világbajnokság, D-csoport, 2. forduló
Tunézia – Ausztrália 0–1 (0-1)
Helyszín: Al Janoub Stadion (Al Wakrah); Játékvezető: Daniel Siebert
Gólszerzők: Duke (23.)
Sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (65.), Sassi (90+3.)

Tunézia: Dahmen – Bronn (Kechrida 73.), Meriah, Talbi – Drager (Sassi 46.), Skhiri, Laidouni (Khazri 67.), Abdi – Sliti, Jebali (Khenissi 73.), Msakni. Szövetségi kapitány: Jalel Kadri.

Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek 75.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Baccus 85.), Irvine, Mooy, Goodwin (Mabil 85.) – Duke (Maclaren 64.), McGree (Hrustic 64.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.

A találkozó videós összefoglalója:

A játéknap további programja:

14:00 Lengyelország – Szaúd-Arábia
17:00 Franciaország – Dánia
20:00 Argentína – Mexikó

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore