Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Imádom a focit, amíg bírom, folytatni fogom…”

Lionel Messi a néhány nappal ezelőtt hosszabb interjúja után ismét szót ejtett a világbajnokság tapasztalatairól…

(Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)

A világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi az Olénak adott interjújában megerősítette, hogy ameddig lehet, folytatni szeretné szereplését az argentin válogatottban a vb után is:

“Imádok focizni, imádom, amit csinálok, és amíg jól érzem magam és fitt vagyok, addig élvezem és tovább folytatom. A következő vb azonban még nagyon messze van, legfeljebb a 2024-es Copa Américára tudok koncentrálni. Meglátjuk, hogyan alakul a pályafutásom, sokmindentől függ, egyelőre szeretném élvezni, hogy világbajnokok vagyunk.”

“Nagyon fontos a nemzeti csapat számára Lionel Scaloni szerepe. Nagyszerű lenne, ha folytatódna az általa elkezdett munka” – vélekedett az argentin csapat szövetségi kapitányáról, Lionel Scaloniról.

Messi elárulta, hogy teljesen normális viszonyuk van Kylian Mbappéval, akivel klubtársak a PSG-ben, és ellentétes csapatban szerepeltek a világbajnoki döntőben:

“Az ember nem akarja felhozni ezt a témát. Voltam a másik oldalon én is, vesztettem el vb-döntőt és én sem akartam róla beszélni, tisztán vagyok vele, hogy milyen keserű érzés. Semmi problémánk nincs, épp ellenkezőleg, jól kijövünk egymással” – tette hozzá.

Az argentin válogatott tavaly decemberben története harmadik világbajnoki címét aratta az 1978-as és az 1986-os sikert követően.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!