Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, hogy ki ellen lép pályára először a friss világbajnok

A világbajnok argentin válogatott a vb-cím megnyerését követő első barátságos mérkőzéseit március végén hazai környezetben fogja játszani két gyengébb ellenféllel szemben. A helyieknek lehetőségük lesz újból megünnepelniük a vb-győztes nemzeti csapatot…

(Photo by Richard Sellers/Getty Images)

Az argentin válogatott március 23-án Panama ellen lép pályára Buenos Airesben az Estadio Monumentalban, majd néhány nappal később március 26. és 28. között Suriname lesz az ellenfél egy később kijelölendő helyszínen.

Utóbbi találkozót a sajtó várakozásai szerint Córdobában, Santiago del Esteróban vagy egy másik fővárosi létesítményben fogják megrendezni.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány a közelmúltban adott interjújában megerősítette, hogy a világbajnok csapat rutinos húzóemberei közül, Lionel Messi és Ángel Di María egyaránt tovább fogja folytatni a válogatottban. A két 35 éves játékos korábbi terve az volt, hogy a világbajnokság után búcsút intenenek az Albicelestének, azonban világbajnokként mindenképpen maradnak, és a tervek szerint a következő, 2024 nyarán esedékes Copa Américáig a nemzeti csapat szolgálatára lesznek.

“Messi tökéletes volt a vb-n, olyan játékos, aki kiválóan be tudja osztani az idejét és az energiáját. Bízom benne, hogy sokáig folytatja a válogatottban. Ángelre is ugyanezek érvényesek, ameddig fizikailag bírja és szeretne pályára lépni a válogatottban, számítani fogunk rá” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Ezt követően a következő hivatalos FIFA-játéknapok júniusban lesznek, amikor a tervek szerint a bangladesi szövetség szeretné vendégül látni a válogatottat, de egyelőre nem tűzték ki a programot. A 2026-os világbajnokság selejtezői szeptemberben kezdődnek.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!