Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Végig baráti közösség volt a szurkolók és a játékosok közt”

A világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya a héten Olaszországban vett részt az év edzőinek járó díjátadó gálán…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az egykor aktív játékosként a Lazio és az Atalanta csapatában megforduló Lionel Scaloni a Tuttomercatoweb részére adott interjúban több kérdésben is kifejtette a véleményét a világbajnoki címmel kapcsolatban.

Az olasz forrás természetesen az argentin válogatott Serie A-légiósaira volt leginkább kíváncsi, Scaloni pedig készséggel értékelte Lautaro Martínez (Inter), Ángel Di María (Juventus) vagy Paulo Dybala (AS Roma) világbajnoki szereplését:

“Lautaro mindig is nélkülözhetetlen volt számomra, és mindig is a kedvenc támadóm volt. Problémái voltak a világbajnokság alatt, nekem pedig a csapat érdekeit kellett előtérbe helyeznem, ezért fordult elő, hogy mellőztem, mindezt tökéletesen tudomásul vette. Ott volt, és amikor szükségünk volt rá, számíthattunk rá.”

“Ángel egy igazi bajnok, mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel. A döntőkben nélkülözhetetlen a jelenléte, a fontos gólok igazi mestere. Élmény nézni a játékát, bízunk benne, hogy még sokáig folytatni akarja a válogatottban.”

“Paulo nagyszerű játékos, tele volt önbizalommal a világbajnokságon, klubcsapatában is hétről hétre hatalmas lelkesedéssel futballozik.”

Az olasz riporterek kérésére Scaloni természetesen az argentin válogatott csapatkapitányáról, Lionel Messiről is elmondta a véleményét: “A csapattársa voltam annak idején, így jól ismerem őt korábbról. Az edzőjének lenni különleges érzés. Nagyon jól tudja, hogy hogyan kell játszani, mi a legjobb a csapatnak, hogyan kell letámadni, védekezni, mikor mit követelhetnék meg tőle. Messi tökéletes volt a vb-n, olyan játékos, aki kiválóan be tudja osztani az idejét és az energiáját. Bízom benne, hogy sokáig folytatja a válogatottban.”

“Úgy gondolom, hogy a világbajnoki cím elhódításában a csapategység játszotta a legfontosabb szerepet. A szurkolók, a játékosok és az edzői stáb között végig kiváló hangulat, baráti közösség uralkodott. Fantasztikus élmény volt a torna. Gyakorlatilag együtt lélegeztünk, izgultunk, küzdöttünk a szurkolóinkkal. Minden meccsen elképesztő érzelmeket éltünk, ami kiegészült a szurkolóink jóvoltából az összetartozás érzésével. Egy mezért, egy ország lobogójáért küzdöttünk, ahogyan azt kell.”

A napokban a 35. születésnapját ünneplő Ángel Di María eközben Scaloni és stábja munkájának nélkülözhetetlenségét fejtette ki:

“Az összes játékossal elhitette, hogy bármire képesek vagyunk. Minden játékost arra késztetett, hogy százszázalékot adjon minden edzésen, minden egyes meccs minden percében, folyamatos verseny volt a csapatba kerülésért, az egész társaság nagyon kiegyesúlyozott volt. Scaloni és a stábja teremtette meg ezt a rendkívül versenyképes, egészséges környezetet. Scaloni, Aimar, Samuel és Ayala a fejükbe verték, hogy kihozzák ebből a keretből a legtöbbet azáltal, hogy nem tesznek különbséget a játékosok között, hanem az egységre helyezték a hangsúlyt. Természetesen Leo Messi mindannyiunk közül kiemelkedett, hiszen ő a történelem legjobbja, és a csapat egyedüli megkérdőjelezhetetlen játékosa.”

“Megindító volt, amikor Scaloni az elődöntő után a cserejátékosoknak is megköszönte, amit tettek. Azt vallja, hogy ehhez az eredményhez a keret minden tagja kellett. Rendkívül őszinte, egyenes ember, aki sosem felejtette el, hogy honnan jött és miért küzd. A kemény edzések és a csapategység juttatott mindeket a világ tetejére” – tette hozzá Di María.

Az argentin válogatott 1978 és 1986 után története során harmadik alkalommal hódította el 2022-ben Katarban a világbajnoki címet.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!