Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin szövetség elnöke biztos a kapitány maradásában

A katari világbajnokságot megnyerő argentin válogatott szövetségi kapitányának szerződése 2022. december 31-én lejárt…

(Photo by Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Tapia a minap sokadszor is megerősítette, hogy mindenképpen meg fogják újítani Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerződését a nemzeti csapatnál:

“Amint visszatér Argentínába, alá fogjuk írni az új szerződését, amely a válogatotthoz láncolja őt.”

“Mindannyian ezt akarjuk: a játékosok, az edző, az AFA elnöke, a végrehajtó bizottság vezetői, és éppen ezért, amint megérkezik, leülünk és aláírjuk a szerződést. Meg voltam győződve róla a kinevezésekor, hogy helyes döntést hoztam. Újítás mellett határoztunk el, melyet a fiatal edzői stáb megjelenése hozott el. Nyolc olyan játékossal szerepeltünk a világbajnokságon, akik még soha nem játszottak a versenyen. Nem csak megnyertük a világbajnokságot, de a jövőt illetően is fontos lépéseket tettünk” – tette hozzá a szövetség első embere.

Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!