Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a világbajnok szövetségi kapitány sorsáról – sajtóhír

A katari világbajnokságot megnyerő argentin válogatott szövetségi kapitányának szerződése 2022. december 31-én lejárt…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Gastón Edul információi szerint minden eddig fennálló akadály elhárult az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni szerződésének megújításával kapcsolatban, és az argentin szövetség hamarosan be fogja jelenteni, hogy a 2026-os világbajnokságig meghosszabbítják a tréner kontraktusát.

A vb-győzelem után Scaloni előbb hazájában megünnepelte a sikert, majd visszatért családjával Mallorcára, ahol egy hosszabb pihenőt tartott, mielőtt a közelmúltban visszatért volna Argentínába, hogy ismét tárgyalóasztalhoz üljön a szövetség elnökével.

A hírek szerint egy percig sem volt kétséges, hogy mindkét fél részéről igény van az együttműködésre, de a szövetség az eddiginél kedvezőbb feltételeket biztosított a szakember számára, és a pénzügyi részleteket kellett tisztázniuk.

Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!