Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG elnöke válaszolt Messinek: “A csapat igenis megünnepelte a vb-győzelmét”

Ahogy arról beszámoltunk, Lionel Messi egy legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy korábbi csapata, a Paris Saint-Germain nem ünnepelte meg azt, hogy Argentínával megnyerte a katari világbajnokságot. A “vádakra” most a PSG elnöke válaszolt. 

(Photo by Ibrahim Ezzat/Anadolu Agency via Getty Images)

A Paris Saint-Germain elnöke, Nasser Al-Khelaifi azt mondta, hogy a PSG valójában megünnepelte Lionel Messit a világbajnoki győzelem után, annak ellenére, hogy az argentin csatár mást sugallt.

Messi és Argentína tavaly megnyerte a katari világbajnokságot, és állítása szerint a PSG volt az egyetlen olyan klub, amely nem ünnepelte meg a játékosa vb-győzelmét, és azt is sugallta, hogy mennyire rosszul érezte magát a párizsi klubban.

“Én voltam az egyetlen játékos a csapatból, aki nem kapott elismerést a klubjától a vb-győzelemért”

– mondta Messi.

Azonban több felvétel is van arról, ahogy a PSG edzőpályáján a csapattársai sorfalat álltak Messinek, mielőtt átadták volna neki a trófeát. Az elnök azonban tárgyilagosabb választ adott az argentin szavaira.

Al-Khelaifi elmondta, hogy az a tény, hogy Argentína a vb-döntőben legyőzte Franciaországot, azt jelentette, hogy a PSG  – érthető okokból – nem tudta őt a klub stadionjában megünnepelni, de azt mondta, hogy büszke arra, hogy Messi képviselte a PSG-t.

“Nem tudom, mit mondott vagy mit nem. Ahogy mindenki látta megünnepeltük Messit az egyik edzésen, miután megnyerte a világbajnokságot, amiről még egy videót is közzétettünk, és privátban is elismertük. De minden tisztelettel mondom, mi egy francia klub vagyunk. Nagyon érzékeny dolog lett volna a stadionban ünnepelni. Tisztelnünk kell az országot, amelyet legyőzött, így a francia csapattársait és a mi szurkolóinkat is. De ő egy csodálatos játékos volt, és az is, büszkék voltunk rá, hogy itt volt”.

Messi a nyáron hagyta el a PSG-t, és az MLS-ben szereplő Inter Miamihoz szerződött.