Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Enzo Fernández: “Messi minden idők legjobbja!”

A Chelsea által a közelmúltban leigazolt világbajnok argentin középpályás hazájáról, a vb-címről és természetesen Lionel Messiről beszélt egy angol lapnak…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A világbajnok argentin válogatott középpályása, Enzo Fernández a januári átigazolási időszakban új angol rekordot jelentő, 121 millió euróért cserébe szerződött a Benficától a Chelsea-hez, mellyel minden idők legdrágább argentin átigazolása lett.

A gyengélkedő londoni csapatban Fernández meccsről meccsre kiváló mezőnymunkával véteti észre magát, a napokban pedig a Guardian részére adott interjú, melyben saját pályafutása mellett természetesen az argentin válogatott vb-címe is szóba került.

“Fantasztikus csapategység uralkodik a válogatottban, minden percét élvezem. Mindig is felnéztem Lionel Messire, igyekeztem tanulni tőle, amennyire csak lehetséges. Nagyszerű ember, aki rengeteg szeretetet és támogatást adott nekem, amikor nem sokkal a világbajnokság előtt a válogatottba kerültem. Rendkívül alázatos, mindig keményen dolgozik. Minden egyes címet maximálisan megérdemelt, amelyet valaha is megnyert” – mondta Messiről.

“Nem is lehet kérdés, hogy minden idők legjobb játékosa. Igazi kiváltság vele együtt játszani. Egyike azoknak a vezetőknek, akik mindig nagyon pozitívak, mind a játékban mutatott példában, mind emberi szinten az öltözőben. Mindig lehet számítani rá, két lábbal a földön jár, támogatja a társait, mindenkihez van egy kedves szava. Mindvégig éreztem a támogatását, tudtam, hogy segít, ha szükségem van rá.”

“Ez volt a legnagyobb álmom: Messivel egy csapatban játszani. Hihetetlen, hogy együtt nyertünk világbajnoki címet, Isten ajándékának tartom, hogy ez így összejött.”

Fernández a csapategységét részletesen is ismertette: “Hatalmas energiát merítettünk egymásból. Különleges, nyüzsgő hangulatú volt az öltöző. Áradt a csapat tagjaiból az energia, a pozitivitás és valódi győzni akarás, de egyben mindvégig alázatosak voltunk, és mindig a következő mérkőzésre koncentráltunk. Tisztában vagyok vele, hogy fiatal vagyok, sokat kell tanulnom, ezért nagyon figyeltem az idősebbek viselkedésére, tanácsaira. Bízom benne, hogy egy napon és hozzájuk hasonló vezető lehetek.”

A 22 éves középpályás az interjúban nevelőcsapatáról, a River Plate-ről is nagy tisztelettel beszélt, melyet négyéves korától kezdve hűségesen szolgált, tavaly nyárig csak kölcsönben távozott tőlük.

“Egyértelmű, hogy a River volt az a csapat, aminek a legtöbbet köszönhetem, ahol igazán megtanultam a képességeimet. Felfedeztek, kifejlesztettek mint játékost, és nem utolsó sorban ők nyitották meg előttem Európa kapuját” – jegyezte meg.

“Nagyon hiányoznak a River Plate fanatikus szurkolói, remélem hamarosan meglátogatom őket. Köszönettel tartozom nekik a sok szeretetért, amit kaptam, és hogy azóta is követik a pályafutásomat. Mindenkinek nagy ölelést küldök haza. 2023 legyen tele sikerekkel! Hajrá, River!”

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!